Ana Sayfa / Manşet / Başkan Gültak; “hayvanseverlerimize mamaları teslim ettik”

Başkan Gültak; “hayvanseverlerimize mamaları teslim ettik”

HAYTAP ile GETİR’in işbirliğinde başlatılan kampanya sayesinde geçtiğimiz 6 yılda toplanan 100 bin tona yakın mama toplandı. Toplanan mamalar, Türkiye’nin dört yanında sokak, barınak ve ormanlarda yaşayan hayvanların beslenmelerinde kullanılmak üzere farklı illere yollandı. HAYTAP ile GETİR, sokakta yaşayan canlar için toplanan bu mamalardan 2 tonunu Akdeniz Belediyesi’ne de gönderdi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile GETİR’in, sokakta yaşayan canlar için başlatmış olduğu örnek ve büyük proje sayesinde toplanan 2 ton köpek mamasını, gönüllü hayvanseverler ile birlikte Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nden teslim aldıklarını ifade etti. Örnek proje nedeniyle HAYTAP ve GETİR’e teşekkür eden Başkan Gültak; “Önümüz kış; soğuk ve yağışlı günler başladı. Bu destek, sokakta yaşayan canlarımıza adeta ilaç gibi gelecek. Mamaları teslim alır almaz, hemen kırsal bölgelerimizde beslemeler yaptık. Ayrıca besleme yapan gönüllü hayvanseverlerimize de gelen mamalardan teslim ettik” dedi.

Akdeniz Belediyesi, sokak hayvanlarını besliyor, onlar için kulübeler yapıyor

Başkan Mustafa Gültak; önümüzdeki günlerde yine gönüllülere birlikte, kent merkezi ve kırsal kesimlerde beslemeye devam edeceklerini kaydederek şöyle konuştu; “Dünyamızı ve hayatımızı renklendiren canlarımıza, imkânlarımız yettiğince destek olmaya, özellikle bu zorlu ve soğuk günlerde beslenmeleri ve barınmaları için destek vermeye devam edeceğiz. Belediye olarak bizler de sokakta yaşayan canlarımız için kulübeler üretiyor ve ilçemizin farklı noktalarına yerleştiriyoruz.

Ayrıca kendi imkânlarımız ve gönüllülerin desteğiyle beslenmelerine yardımcı oluyoruz. HAYTAP ve GETİR’e, hem bu anlamlı proje hem de Mersinde yaşayan canlarımızı unutmadıkları için teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan tek ricamız, kapılarının önüne bir kap mama ve su koymalarıdır. Dünyamızı paylaştığımız canlarımızı korumak ve sevmez hepimizin insani ve vicdani görevidir.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir