Ana Sayfa / Manşet / Başkan Gültak: “Ankara’da millet adına para dilendim”

Başkan Gültak: “Ankara’da millet adına para dilendim”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, MESKİ’ye verilen 39 milyon avroluk hibe ve kredi desteği için zamanında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Gültak, “Ankara’da millet adına para dilendim” dedi.

“Ankara’da millet adına para dilendim”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından finanse edilen, İLBANK A.Ş. koordinesinde yürütülen Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı (FRIT II) Belediye Projesi kapsamında toplam 39 milyon 15 bin avroluk hibe/kredi için Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Kanal 33 yayınında değerlendirmelerde bulunan Gültak, “Bu şehre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın destekleriyle 39 milyon avroluk bir para geldi” dedi.

Gültak, “Bunun 7 veya 8 milyonu Akdeniz’e hibe olarak geldi. Diğerleri ise uzun vadeli kredi olarak geldi. Bu paralar MESKİ tarafından Çay, Çilek gibi mahallelerin altyapısına harcanmak üzere kullanılacak. Biz bundan 2,5 sene önce seçildiğimizde Çay, Çilek, Karaduvar ve bazı mahallelerimizde ikinci kata su çıkmıyordu. Özellikle bu projeleri dönemin MESKİ Genel Müdürü. Şimdiki değil. Şimdiki de Genel Müdür Yardımcı olarak yanımdaydı. Neredeydik biliyor musunuz? İller Bankası’ndaydık. Kim ile görüştük? İller Bankası Genel Müdür Yardımcılarıyla toplantı yaptık. En son dediler ki İller Bankası Genel Müdürü ile bir görüşün. Aldım o bürokratları yanıma, yukarı çıktım, bunlar konuşuldu ve bu paralar, o dönemden Lütfi Elvan’ın, Murat Kurum’u ve İller Bankası Genel Müdürünü araması sonucunda oldu. Bunlar önemli. Yani Bakan arıyor, Akdeniz Belediye Başkanı, MESKİ Genel Müdürü gibi Ankara’da millet adına para dileniyor. Bunları unutmayalım. Hatırlatmamız gerekir. Bakan Bey’in aramaları ve ben orda olmasam bu paralar gelmezdi. Çünkü gelecek paralar az. Belediyelere verilecek paranın 10’da birini Mersin Büyükşehir Belediyesine aldık. Dolayısıyla bunu bir hatırlatalım. Ve bugün yapılan çalışmaların sonucunda artık ikinci kata sular çıkar halin geldi” dedi.

“MERSİN, İLERİDE DÜNYANIN İLK 10 LİMAN ŞEHRİNDEN BİRİ OLACAK”

Mersin’in ileride ilk 10 liman şehri olacağını söyleyen Başkan Gültak, “Şöyle bir iddiamız var: Bu oturduğumuz topraklar ileride dünyanın ilk 10 liman şehrinden bir tanesi olacak. Çünkü buna hazırız. 1980’lerde bu gökdelen yapıldığında Avrupa’daki ikinci yüksek binaydı burası. Dünya ticaret merkezlerinden bir tanesi olacaktı. Limandan dolayı, körfezden dolayı. Ana aktarma konteyner limanı yapıldığında daha da büyüyeceğiz. Bu da bizi ilk 10’un içine rahatça taşır. Bu da şu demektir: Zenginlik demektir, para demektir, istihdam demektir, marka şehri demektir, döküntü bir şehirden çok daha modern örflerin ve adetlerin yaşandığı yeni bir şehir, yeni bir kasaba demektir. Hayallerimizi böyle kurmalıyız. Yoksa bugüne kadar biri halıyı kaldırmış, öbürü de halının altına ha bire süpürmüş. Bundan bir şey çıkmaz ki. 25 yıldır Barış, Mahallesi Yeni Mahalle, Çay Mahallesi, Çilek Mahallesi aynı. Biz bu değişimleri başlattık. Eğer başlatmasak bir 250 yıl daha böyle kalır” diye konuştu.

KARADUVAR FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ekim ayının ikinci haftasında Karaduvar Festivali’nin başlayacağı duyurusu yapan Gültak, “Karaduvar Festivali yaptık, yer yerinden oynadı. 2 günde 50 bin kişi geldi. Geçende muhtarlarla ve esnaflarla toplantı yaptık. Bir toplantı daha yapacağız. İnşallah Ekim’in ikinci haftasında Cumartesi ve Pazar’ı kapsayan güzel bir festival yapacağız. İrem Derici ve Ece Seçkin’i ağırlayacağız. Amacımız Karaduvar’ ın, bölgenin ve Mersin’in tanıtımını sağlamak. Ayrıca festivale gelen insanlar bölgenin esnafına 4-5 aylık bir kazanç sağlayacak. Ayrıca orada yaşayan vatandaşların stant açmasına izin vereceğim. Bu da o bölgedeki insanların ekonomisine bir katkı olacak” dedi.

 

 

“Gündoğdu Mahallesi’ne bilim merkezi kuracağız”

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’de bir ilki gerçekleştireceklerini Gündoğdu Mahallesi’nde bir bilim merkezi kuracaklarını söyledi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Gündoğdu Mahallesi sakinleri ile bir aradaydı.

Gündoğdu Mahallesi’nde bir bilim merkezi kurulacağını söyleyen Başkan Gültak, Mersin’de bir ilki gerçekleştireceklerini de dile getirerek, “Kaymakamlık, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesi’nin iştirakleri doğrultusunda Mersin’in ilk ve tek bilim merkezini hayata geçireceğiz. Bununla ilgili belediyemiz alt ve üst yapı çalışmalarını hızlandırdı. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bilgileri daha detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Akdeniz haricinde Yenişehir, Toroslar ve Mezitli’deki evlatlarımızın da Gündoğdu’ya geleceği bir bilim merkezi oluşturacağız. Yani çocuklarımız buraya geldiklerinde bilime dair birçok şeyle karşılaşacaklar. Bu durum şimdiden Gündoğdu’ya hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir