Ana Sayfa / Manşet / Başkan Gültak, 2,5 yılını değerlendirdi önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Gültak, 2,5 yılını değerlendirdi önemli açıklamalarda bulundu

Görevdeki 2.5 yılını değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in siyasi kavgalara kurban edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Yeter artık bu şehri siyasete kurban etmeyelim. Bu şehrin siyasete kurban gittiği yeter artık kardeşim. İş yapalım artık. Edebiyat yapmayı bırakın. Bazı siyasi argümanların arkasına sığınarak iş yapmayın. Yeter artık gelin bu şehri hep birlikte değiştirelim” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bir otelde düzenlediği toplantıda, görevdeki 2.5 yılını değerlendirdi. Gültak, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile bazı meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda, 2.5 yılın çok hızlı ancak kendileri açısından dolu dolu geçtiğini söyledi.

“AKDENİZ, MERSİN’İN KALBİDİR”

Göreve gelir gelmez ilklerin ve yeniliklerin adresi, değişim ve dönüşümün merkezi olmak, geçmişte ihmal edilen Akdeniz’in makûs talihini değiştirip hak ettiği hizmetleri sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Gültak, “Gece-gündüz demeden iyi veya zor gününde halkımızın yanındayız. İnsanlarımızın mutluluğu ile seviniyor, derdiyle dertleniyoruz. Seçimlerin üzerinden geçen 2 buçuk yılda, geniş bir coğrafyaya yayılmış 65 mahallesi olan Akdeniz’de, mesai arkadaşlarımızla birlikte ziyaret etmediğimiz mahalle, yürümediğim sokak kalmadı.  Kapalı kapılar ardında değil, haftanın neredeyse 7 günü insanlarımızın içindeyiz. Halkımızın taleplerini, eleştirilerini, şikâyet ve önerilerini dinliyoruz.  Hem sunduğumuz hizmetleri yerinde inceliyor, hem de varsa bir eksiğimiz ivedi şekilde yerine getirilmesi için mesai arkadaşlarımla sürekli iletişim içinde çalışıyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla, belediyemizin kısıtlı bütçesini, azami bir verimle kullanarak hizmet üretmeyi sürdürüyoruz. Akdeniz’in sorunlarını halletmeden Mersin’in sorunları çözülmez. Biz bu bilinçle projeler planlıyor ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapıyoruz. Şehrin merkezini oluşturan ilçemizin sorunlarının çözümü için herkesin gereken duyarlılığı göstermesi ve çalışmalarımıza destek vermelerini bekliyoruz.  Mahalle sakinleri ile görüşüyor, muhtarlarımızla sürekli temastayız. Asfalt, kaldırım, yama bunların bir kısmında elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Sosyal belediyecilik ile evde bakım hizmetlerinden tutun, hoş geldin bebek projesine, psikolojik destekten kişisel bakım hizmetine kadar birçok şeyi muhtarlarımızla birlikte koordineli bir şekilde yürütüyoruz.  Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapılması çağrısını, buradan ve bir kez daha yinelemek istiyorum. Zira Liman, serbest bölge, organize sanayi ve Hal bizim sınırlarımızda. Açıkçası; kentin ticaret ve ekonomisi Akdeniz’de dönüyor. Para burada kazanılıyor ama bu gelir ilçemize yansımıyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi için biz elimizden geleni yapıyoruz. Hükümetimiz de bu anlamda arkamızda. Bu konuda Büyükşehir’den de duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.

2021 YILINI 100 MİLYON TL GELİR İLE KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ

Göreve geldikleri 2019 yılı Mart ayı yerel seçimlerinden bu yana geçen 30 aylık süreçte, belediyenin 24 milyon TL’yi aşan miktarda borcunu ödediklerinin altını çizen Gültak, “2021 yılında, ilk kez bu Ekim ayında maaşları biz karşılayabildik. Onun dışında zor aylarımız da oldu.  Mesela 5’inci ay, yüzde 50 ile karşılamış İller Bankası. Toplam ortalama ise yüzde 67. Yani, göreve geldiğimiz günden bu yana İller Bankası’ndan aldığımız gelirin ortalamasını çıplak maaşlara oranladığımızda yüzde 67’sini karşılayabilmişiz. Yine kendi dönemimizde 36 ay vade ile kredi çektik. Yani kendi dönemimizi esas alıyoruz. Kimseye borç bırakmak gibi niyetimiz yok. Nitekim 2021 yılını 100 milyon TL tutarında bir gelirle kapatmayı hedefliyoruz. İçerisindeki yürüyüş ve bisiklet yolları, tematik bahçeleri, park ve yeşil alanları, millet kıraathanesi ve plajıyla ile kentimize nefes aldıracak Millet Bahçesi; Çamlıbel Marina ve Hamidiye Kışlası projelerimiz ile birlikte şehrimizin çehresini değiştirecek. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, projede emeği olan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Değerli Bakanlarımız ve Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Akdeniz, uzun yıllar boyunca adeta kaderine terk edilmiş. Çay ve ardından Barış Mahallesi’nde başlamasına vesile olduğumuz yerinde kentsel dönüşüm insanlarımızın büyük desteğini aldı. Eğer biz Mersin’i daha yaşanılır daha konforlu, parkları yeşil alanları, caddeleri olan yerler istiyorsak burada bir dönüşümü başlatmamız gerek. Barış Mahallesi’nde başlattığımız dönüşüm hamlesinden sonra yoğun bir talep var. 100 yıllık mahallelerin sorunlarını rötuş ile değil, tamamen yenileyerek çözebilirsiniz.  Yıllar içinde çöküntü bölgesine dönüşen Turgut Reis Mahallesi’nde, yaklaşık 3,51 hektarlık alan için Riskli Alan Teklif Raporu hazırlanıp 01.10.2019 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığına gönderildi. Nihayetinde bu mahallemiz, 25.01.2020 tarihli Resmi Gazete’de 6306 sayılı yasa kapsamında ‘Riskli Alan’ ilan edilirken, bu mahallemizle ilgili çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

“BALIK FESTİVALİMİZ YİNE ON BİNLERCE İNSANI AĞIRLADI”

Bu yıl, 9-10 Ekim tarihlerinde ikincisini düzenledikleri Karaduvar Balık Festivalisine; tıpkı ilkinde olduğu gibi yine on binlerce insanın akın ettiğini anımsatan Başkan Gültak, “Yine büyük ilgi gören festivalimizde 5 tondan fazla sardalye ikram ettik. Farklı il ve ilçelerden gelen insanlarımız, lezzetin eğlence ile buluştuğu festivalde, balık-ekmeğin keyfini yaşadı. Çocuklarımız oyun parkurlarında, gençlerimiz İrem Derici ve Ece Seçkin konserleri ile gönüllerince eğlendi.  Toplumun çekirdeği ve temel yapısı olan aileye ve kadınlara büyük önem veriyoruz. Sağlıklı ve huzurlu bir toplum olabilmek önce aileden başlar. Kadının sosyal ve ekonomik statüsünü geliştirmek, eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için birçok proje ve faaliyeti hayata kattık. Akdeniz’de “Sağlıklı İletişim Mutlu Aile” sloganı ile projelendirilen Kadın ve Aile Danışmanlığı Merkezimizi hizmete açtık. Merkezde; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde, alanında uzman personellerin yönlendirmesiyle başvuran kadın ve aile bireylerine hizmet verilecek.  Mersin’in son 120 yıla damgasını vurmuş siyasetçileri, spor adamları, sanatçıları, eğitimcileri, valileri ve kentte iz bırakmış birçok düşünürün ve ilimizin tarihinin anlatıldığı İz Bırakanlar Müzesi’nin açılışını çok yakın bir zamanda gerçekleştirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Akdeniz ilçesinde yaşayan dezavantajlı durumdaki kadınlara yönelik her türlü projeye destek vermeye, Akdenizli kadınlar için pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyoruz. Belediyemiz ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) işbirliğinde, ilçemize ‘Kadın Konuk Evi’ kazandırıyoruz. Güvenli, korunaklı ve etrafında geniş bir alanın yer alacağı konuk evinde, kadınlar çocukları ile bir araya gelebilecek, isteyenler hobi bahçesinde vakit geçirebilecek. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan üretime dönük güç birleşimlerine büyük değer veriyoruz. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı protokol imzalayıp belediye binamızda hizmetlerimize devam ediyoruz. Mersin’de, toplamda bin 592, aktif olarak ise 710 kadın girişimci mikro kredi kullanırken, ilçemizde ise 300’den fazla girişimci kadın bulunuyor. Belediye binamızda hizmet vermeye başladıktan sonra Mersin’deki kadınlara 4 milyon TL’nin üstünde kredi dağıtımı yapılmasına aracı olduk” diye konuştu.

“KOOPERATİFÇİLİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

2019 yılında faaliyete geçen ve 2 yıldır aktif olarak yüzlerce çeşit el emeği ürünlerini satarak geçimini sağlayan engelli ve kadın kooperatiflerini desteklemek amacıyla kurmuş oldukları Kadın Emeği Diyarı alanında 2’si kadın, 1’i engelli olmak üzere 3 kooperatifin aktif olarak satış yaptığına dikkat çeken Başkan Gültak, “Bu kooperatiflerimizden kira, elektrik, su vs. gibi giderler için hiçbir ücret de alınmamaktadır. Akdeniz’in ilk sıcak asfalt plenti için Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile ‘Kardeş Belediyecilik Protokolü’ imzaladık. Buna göre tam 15 milyon TL tutarındaki hibe sayesinde asfalt üretim tesisimizin Aralık ayında faaliyete geçmesi ile birlikte Akdeniz Belediyesi olarak kesintisiz asfalt yama, bakım ve kaplama hizmeti verebilecek ve daha ucuz imalat yapacağız.  Akdeniz’e soğuk asfalt üreten kombine satıh kaplama aracı da kazandırıyoruz. Bu yıl bitmeden ilçemizin bahçe yollarına soğuk asfalt dökmeye başlıyoruz. Artık mıcırla uğraşmaya da son veriyoruz. 5 milyon TL’yi aşan hibe ile bu aracı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın destekleri ile Akdeniz’e kazandırdık. Belediye Meclisimizde aldığımız ortak bir kararla; 2021 Yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na girip devlet üniversitesi ve yüksek okullarını kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de vakıf üniversitesi ya da yüksek okulları tam burslu kazanan, ailesi Akdeniz’de ikamet edip üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerimizden; 4 yıllık bölüm kazananlara bin 200 TL; 2 yıllık bölüm kazananlara da 500 TL öğrenim desteği verilmesini kararlaştırdık. Mersin Halk Eğitim Merkezi ve Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediğimiz ücretsiz üniversite sınavı hazırlık kurslarını, Gökdelen İş Merkezi 29’uncu katta bulunan yerde başlatıyoruz. Dezavantajlı durumdaki gençlerimize fırsat eşitliği sağlayan kurslarda; deneme sınavları ve rehberlik hizmeti, kültür gezileri ile gençlik kampları da olacak. YKS’ye hazırlanan Akdenizli gençler için yine bir ilke imza atarak Eğitim Akademisi’ni kurduk. İnternet portalı üzerinden 3 bin adet eğitim kartlarını, okul müdürlerine ve de çağrı merkezine başvuran mezun öğrencilerimize teslim ettik. Eğitim Akademisi sayesinde yüzlerce öğrencimiz, bu yıl üniversite kapılarını araladı. Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlanan 4 bin 500 öğrencimize de LGS Hazırlık Setleri hediye ettik” şeklinde konuştu.

“NAKLİYECİLERE YER KONUSUNDA DESTEK OLDUK”

Akdeniz Belediyesi olarak, yasal hakları olmasına rağmen Huzurkent’te bulunan 94 dönümlük arazi ile ilgili hukuki başvuruda bulunmayacaklarını Büyükşehir Meclis toplantısında dile getirdiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “Böylelikle hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önünü açacağız, hem de nakliyeci esnafımızın daha yeni ve modern bir siteye kavuşmasını sağlayacağız. Nitekim ziyaret ettiğim nakliyeci esnaflarımızdan da teşekkürü aldık. Özetle; bu iş kamu yararına yapılan bir iştir. Derdimiz kavga değil, memleketimizin, esnafımızın sorun ve sıkıntılarını çözmektir. İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanlığı’nın “Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi” kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan Gezen Sinema TIR’ı, Akdeniz Kaymakamlığımız himayesinde ve Akdeniz Belediyesi ev sahipliğinde halkımızla buluşmaya devam ediyor. Birkaç gün önce İhsaniye (Melemez) Mahallesi sakinleri için gerçekleşen film gösteriminin ardından Gezen Sinema TIR’ı, sonrasında da Üç Ocak Ortaokulu öğrencileri ve Nusratiye Mahallesi sakinleri için perdesini açtı.  Esenli Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine fen işleri ekiplerimiz; içinde düğün, nişan, sünnet, festival ve toplantı gibi etkinliklerini yapabilecekleri, bünyesinde ayrıca bir park ile Atatürk Büstü’nün yer alacağı çok amaçlı meydan inşa çalışmalarına başladı.  Akdeniz Belediyesi olarak sunduğumuz büyük destek ve katkılarla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanlığı binası tamamen yenilendi ve derneğin 37’inci kuruluş yıldönümünde açılış gerçekleşti. Restore çalışması sonucu Mersin’de; astsubayların, gaziler ve tüm meslektaşlarının yıllardır özlem duyduğu bir binaya kavuşmalarına vesile olduk. Hayırlı uğurlu olsun. Demokrasinin en önemli ayaklarından olan, vatandaşlar ile devlet kurumları arasında köprü görevi gören muhtarlarımızın yanındayız. İlçemiz sınırlarımızda hizmet veren muhtarlıklarımızın su, elektrik, telefon ve internet faturalarının 400 TL’ye kadar olan kısmını karşılıyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla da muhtarlarımızı, aileleri ile birlikte deniz kenarında bir otelde ağırladık. Sporun ve sporcunun dostuyuz, onlara desteğimiz her daim devam edecek. Nitekim Ekim ayın başında, kentimizde futbol branşında 20; farklı salon sporlarında da 24 olmak üzere 44 spor kulübümüze toplamda 160 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Önceki yıllarda ise amatör spor kulüplerimize bu yardımı ayni olarak sağlıyorduk” dedi.

MGC’YE YENİ HİZMET BİNASI KAZANDIRDIK

Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içerisinde bulunan Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) yeni hizmet binasını gazetecilerin kullanımına sunduklarını hatırlatan Başkan Gültak, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Yeni hizmet binasının Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal yapısına ve çalışmalarına önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in büyük desteği sayesinde, Özgürlük Mahallemize kazandırdığımız 9 bin metrekare alan üzerinde kurulan parkın içerisinde, mini futbol ve basketbol sahaları, spor aletleri, oyun grupları, kamelyalar, mescit ve lavabolar yer alıyor.  Akdeniz’de yeşil alan varlığını arttırıyoruz. Bir yandan ilçemize yeni park ve yeşil alanlar kazandırıyor, diğer yandan zamanla ömrünü tamamlayan parklarımızı yeniliyoruz. Son olarak ekiplerimiz, Hal Mahallesi 141. Cadde üzerinde bulunan Yasemin Parkı’nı baştan sona yeniledi. Mahallemiz yeni bir yeşil alana, çocuklarımız gönüllerince da eğlenip oyun oynayabilecekleri bir parka kavuştu.  Konya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ‘Kardeş Belediyecilik Protokolü’ kapsamında 1 adet greyder, 1 adet silindir, 1 adet forklift belediyemize hibe edildi. İlave olarak 1 adet asfalt distribütörü ve 1 adet asfalt yama robotu da üst yapı montajına müteakip teslim edilecektir. Yaklaşık maliyeti 5 milyon lirayı bulan bu yatırımlar belediye bütçemizden harcama yapılmadan gerçekleştirildi. Öte yandan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından da belediyemize 1 damperli kamyon, 2 çöp kamyonu 1 de süpürge aracı hibe edildi. Cumhuriyetimizin 98’inci yaşını kutladığımız bu günlerde; Akdeniz Belediyesi olarak ilçemizde ilk kez ‘29 Ekim Cumhuriyet Kupası Ayak Tenisi Turnuvası’nı düzenledik. Ayak tenisi, son dönemde ülkemizde ilgi gören popüler sporlardan biri olmuştur.  Turnuvamız da sporseverlerden çok büyük ilgi görürken, yarışmalara 16 takım katıldı. Turnuvanın final maçını da yine Cumhuriyet Bayramımızın 98’inci yıldönümünde gerçekleştirip dereceye giren sporcularımıza kupalarını takdim ettik. Turnuvamıza ilgi gösteren sporseverlere teşekkür ediyorum.”

“YETER ARTIK BU ŞEHRİ SİYASETE KURBAN ETMEYELİM”

Mersin’in siyasi kavgalara kurban edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Gültak, “Yeter artık bu şehri siyasete kurban etmeyelim. Bu şehrin siyasete kurban gittiği yeter artık kardeşim. İş yapalım artık. Edebiyat yapmayı bırakın. Bazı siyasi argümanların arkasına sığınarak iş yapmayın. Yeter artık gelin bu şehri hep birlikte değiştirelim” dedi. Esnaf ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki parkomat sorununa da değinen Başkan Gültak, “Esnafın yüzde 100’ü parkomatın geri getirilmesini istiyor. Eğer otopark sorununu çözemiyorsanız o zaman parkomat uygulamasını geri getirin. Büyükşehir Belediyesi çok iyi algı operasyonu yapıyor. Sosyal medyaya her ay 50-100 bin TL para harcayıp sadece algı operasyonu yapıyorlar. Ama halk bunu yemiyor. Ben artık bunların kimyasını bozdum o algıyı kırdım. İnsanlar aş istiyor, iş istiyor. Görmek istiyor, dokunmak istiyor. Acısında sevincinde başkanı yanında görmek istiyor. Halk belediye başkanını yanında görmek istiyor. Halay çekerken kolunda görmek istiyor. Cenazesinde hemen yanı başında bir fatiha okumasını istiyor. Öyle sırça köşklerden belediye başkanlığı olmaz. Mersinliler bunu görüyor. Vatandaşın yanına gittiğiniz de ne kadar radikal olursa olsun onu değiştirebilirsiniz. Mahalle ziyaretlerimin birinde bir gençle sırf 20 dakika ayak üstü sohbet ettim. Derdini taleplerini dinledim. Başkaları gibi oralara gidip, ‘Okey oynamayı bırakın başkanınız gelmiş’ demedim. Israrla onları dinleyip cevap hakkı veriyoruz. Mahallelerden çıkmıyoruz. Haftanın 2 günü mahalle ziyaretlerinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir