Ana Sayfa / KADIN / Başkan Gültak: “1 lira harcamadan asfalt tesisi kazandık”

Başkan Gültak: “1 lira harcamadan asfalt tesisi kazandık”

Akdeniz’de, son 3 buçuk yılda gerçekleşen asfalt, yol ve kaldırım çalışmaları hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Gültak; “Akdeniz’in bu güne kadar sıcak asfalt dökecek bir plenti yoktu. Bugün ise Akdeniz’e kazandırdığımız bir asfalt üretim tesisimiz var. Yine bizim dönemimizde soğuk asfalt tesisimizi 1 lira harcamadan, tamamen hibe ile Akdeniz Belediyemize kazandırmış olduk” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda gerçekleşti. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşime ait tutanak özeti kabul edildi. Bu ayın ilk Meclisinde, üyelerin sorularıyla gündeme gelmesi üzerine Başkan Gültak, Akdeniz’e kazandırılan sıcak ve soğuk asfalt plent tesisi ile asfalt serimi, yol ve kaldırım çalışmaları hakkında kısa film eşliğinde sunum yaptı. Seçimlerin üzerinden geçen 3 buçuk yılda gerçekleşen asfalt ve yol çalışmalarının rakamlarını da paylaşan Başkan Gültak, “Akdeniz’de, toplam 65 mahalle ve yaklaşık olarak 7 bin sokağımız bulunuyor. Toplam yol ağı uzunluğumuz 812 km, asfalt olan yollarımızın uzunluğu 183 km, kilitli parke taşı kaplı olan yol uzunluğumuz 85 km, stabilize olan yol uzunluğumuz 205 km, tesviye edilmiş yollarımızın uzunluğu 152 km, ham, işlenmemiş ve düzenlenmemiş yollarımızın uzunluğu ise 187 km’dir.  2019 yılından bu yana yapılan asfalt çalışmalarımızın yol uzunluğu yaklaşık olarak 80 km iken kilit taşı çalışmalarımızın yol uzunluğu ise yaklaşık 33 km’dir. Yine kaldırım karo çalışmalarımızın yol uzunluğu yaklaşık olarak 36 km ve kaldırım bordür taşı döşeme çalışmalarımızın yol uzunluğu yaklaşık 87 km’dir” diye konuştu.

“ÇOK ÖNEMLİ TESİSLERİ BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK”

Toplam 91.066,73 ton asfalt kaplama ve yama çalışması yaptıklarını belirten Başkan Gültak, 98.873,53 metrekare kilitli parke taşı döşeme çalışması yaptıklarını kaydederek şöyle devam etti; “Yaklaşık 3 buçuk 5 yılda toplam 71.512,04 metrekare kaldırım karo döşeme ve 86.792,91 metre tül bordür döşeme çalışması yapıldı. Nitekim Akdeniz’in bu güne kadar sıcak asfalt dökecek bir plenti yoktu. Şimdi ise bizim dönemimizde Akdeniz’e 1 lira dahi harcamadan, tamamen hibe ile kazandırdığımız bir asfalt plent tesisimiz var. Bu dönemde çok önemli tesisleri belediyemize kazandırdık.”

BAŞKAN GÜLTAK’TAN YENİ YIL MESAJI…

2022 yılının son birleşiminin gerçekleştiğini kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Bir sonraki toplantımızı yeni yılda yapacağız. Tüm Meclis üyelerimizin, bürokratlarımızın, basın mensuplarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 2023 yılını şimdiden kutluyorum. 2023 yılının; barış, sağlık, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Başta Akdeniz olmak üzere sağlıklı ve barış dolu bir yıl geçiririz” ifadelerini kullandı.  Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki oturumu, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir