Ana Sayfa / KADIN / Başkan Cavidan Demirağ,19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nü Kutladı

Başkan Cavidan Demirağ,19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nü Kutladı

GİŞKAD Onursal ve Kurucu Başkanı, TOBB Mersin Kadin Girişimciler Kurucu Başkanı, KAGİDER Toplumsal Etki Strateji Çalışma grubu kapsaminda;Finansa Erisim strateji, Uluslararasi Iliskiler, Yeşil İş çalışma Grubu, Tarımda Kadın Koçu,Kadın Girişimci Mentorü Cavidan Demirağ, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Kadın girişimcileri her zaman destekleyen ve kurum, kuruluş projeleriyle adından sıkça söz ettiren Başkan Cavidan Demirağ, kadın girişimciler için anlamlı bir mesaj yayımladı. Başkan Demirağ, kadın girişimcilerin tam olarak desteklenmediğini ancak kendisinin bu konuda çok çetin bir savaş verdiğini belirterek;” Göğün Yarısı Kadınlarındır” derler. Ancak maalesef halen hem ülkemizde hem de tüm dünyada kadınların iş hayatındaki yeri ve rolü, olumlu ilerlemelere rağmen, istenilen noktada değil. Gelişmekte olan ülkelerde özellikle kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerini güçlendirmek, kadın-erkek eşitsizliğini azaltarak daha paylaşımcı bir ekonomik büyüme sağlamanın en önemli yollarından biri.

“USANMA YOLA DEVAM ET”

Türkiye’de kadın girişimci olmak engelli koşu gibi. Neden mi öyle? 1. Ataerkil yapı;erkekleri iş kurma girişimlerinde destekleyen çevre kadınlar için caydırıcı hale getiriliyor. cinsiyet rollerinin kalıplaşmış olması kadın girişimciliği önündeki en büyük engellerden biri. Yorucu evet ama gelecek eşit olacak dostum, usanmadan yola devam!

“ERKEK GARANTÖRÜ”

2. Finansal köstek; Türkiye’deki mülkün yalnızca %9’u kadınların üzerine. (abd’de bu oran P’ye yakın.) ekonomik zorlukların yanı sıra bankalardan destek almak isteyen girişimci kadınların önüne ‘erkek garantör’ engeli çıkabiliyor. İşte tam da bu yüzden yola devam etmelisin. değişim için.

“ENGELLİ KOŞUYU BAŞARMIŞ GİBİ”

3.Mesleki eğitim yetersizliği; Ükemizde kadınlar girişimcilik için yeterli eğitimi alamıyor. oysa bir girişimcinin başarısında diğer girişimcilerin başarı sırlarını öğrenmek, tecrübelerden faydalanmak ya da bir mentorla hareket etmek ne kadar da önemli. Engeli bol bir koşuyu başarmış ve başarmakta olan bir sürü kadın girişimci var! takip et, ilham al ve daha fazlasını hayal et. Tüm girişimci ruhlu kadınlarımızın gününü kutluyor, her zaman yanlarında olduğumu belirtmek istiyor ve başarılar diliyorum.”dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir