Ana Sayfa / Manşet / Bakan Kurum, TOKİ temel atma töreninde Başkan Gültak’a övgü yağdırdı

Bakan Kurum, TOKİ temel atma töreninde Başkan Gültak’a övgü yağdırdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Barış Mahallesinde yapımına başlanan TOKİ konutlarının temel atma ve toplu açılış töreni kapsamında Mersin’e geldi. Törende konuşan Bakan Kurum, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a övgüler yağdırdı. Bakan Kurum, “Mersin tarihinin en büyük projesi, işin ehli Mustafa başkan öncülüğünde Akdeniz’de hayata geçiyor” dedi.

Barış Mahallesinde yapımına başlanan TOKİ konutları temel atma törenine AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

415 konut, 50 dükkan, cami ve sosyal alanların yer alacağı ve Bahçe ve Barış Mahallelerini kapsayan projenin temel atma töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Allah Cumhurbaşkanımızdan ve ekibinden razı olsun. Mersin için devrim niteliğinde bir tören gerçekleştiriyoruz. Yıllardır burada hiç kimse bu konulara girişememiş. Bugün sadece Bahçe ve Barış Mahalleleri değil, Çay Mahallesinde de büyük proje gerçekleştiriyoruz. Bu sadece bir başlangıç. Startı yeni verdik Allahın izniyle. Buralar kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ezildiği, alt yapısının olmadığı her yağmurda çamur içerisinde kalan mahallelerdi. Şimdi sizlerin sayesinde yepyeni binalara sahip olacaklar inşallah. Burada tarihi bir rekor kırarak %90 üzerinde anlaşmalar sağladık. Çay Mahallesinde de %80’in üzerinde olumlu dönüşler aldık. Rabbim sizlerin yolunu açık etsin. Sizlerin destekleriyle bunlar gerçekleşiyor. Tabi sadece bunlar değil. Akdeniz artık değişiyor. Akdeniz’in hemen hemen her tarafını sizlerin vereceği desteklerle değiştirmeye hazırız. Dolayısıyla ben burada ilk yıkımdan beri buradayım. Vatandaşlarımızın yanındayım. Yıkılan demirleri ve çimentoları görseydiniz korkardınız. Beton betonluktan, demir demirlikten çıkmıştı. Bu bölgedeki insanlar odun kömür yakarak ısınıyorlar. Bu ne demek karbonmonoksit demek. Biz bu projelerle aynı zamanda çevresel projeleri de hayata geçirmiş oluyoruz. Bizler bunları anlattığımızda birçoğu hayalden öte gitmez diyordu. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Murat Kurum bakanımıza, milletvekillerimize, Sayın Lütfi Elvan bakanımıza ve dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gültak’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan dar gelirli ailelere hitap eden bu güzel projeyi hayata geçirdikleri ve desteklerinden dolayı Bakan Murat Kurum’a ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti.

“MERSİN TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR”

Daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum Mersin’e yapılan yatırımlardan bahsetti.  Bakan Kurum yaptığı konuşmada, “Mersin’imizin ve kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Hepinizden Allah razı olsun. Sizlerle, Mersinimizle, Akdenizimizle gurur duyuyoruz. Geldiğimiz andan itibaren bizleri bağrına basan evimizde gibi ağırlayan, gönüllerin kapılarını bizlere açan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Mersin’e Sayın Cumhurbaşkanımızın selam ve muhabbetlerini iletiyorum. Hamdolsun bugün bizde Mersin’e yine güzel haberlerle ve müjdelerle geldik. Bizim müjdemiz milletimizin gözünde gördüğümüz mutluluktur. Onların huzurudur gözlerindeki ışıktır. Bugün Mersin’imize geldiğimiz andan itibaren vatandaşlarımızı dinliyoruz. Tarsus’ta vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinledik. Spordan, sosyal alanlardan, alt yapı projelerinden içme suyu projelerine kadar bugün burada birçok eserin açılışını gerçekleştireceğiz. Yeni yuvalarımız, sosyal konutlarımız, yatırımlarımız Akdeniz için, Akdeniz’in geleceği ve gençlerimiz için hayırlı olsun. Mersin tarihinin en büyük kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm projesini burada Barış Mahallesiyle, Çay Mahallesiyle, vatandaşlarımızla hep birlikte yapıyoruz. Milletimizin rızasını aldık. Biz 20 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle omuz omuza yol yürüyoruz. Burada yıllardır kangren haline gelmiş, sorun olmuş mahallemizdeki dönüşümde de %90 üzerinde anlaşma yaptık. Vatandaşlarımızı mağdur etmedik, taşınma ve kira yardımı yaptık. İnşallah en kısa sürede Çay Mahallesinde olduğu gibi vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutacağız. En kısa sürede sosyal ve spor alanları olan projeyi tamamlayıp hayata geçireceğiz” dedi.

“HER ZAMAN ESER ÜRETEN, HİZMET YAPAN TARAFTA OLDUK”

Bakan Kurum, “Ülkemiz için, vatandaşımız için hep hizmet eden taraf olduk. Millete hizmet etme aşkıyla çalışmalıyız diyoruz. Biz Mersin’imizi Akdeniz’imizi bu hassasiyetle imar ediyor ve inşa ediyoruz. Akdeniz’in şehrin merkezi olmasına rağmen yıllarca ideolojik kaygılarla kaderine terk edilmiştir. Hamdolsun ki 2019 mahalli seçimlerinde Mustafa başkanımız bu başarıyı yakaladı. İlçemiz ehil ellerle gönül belediyeciliği ile çalışacağı ellere bırakıldı. O günden bugüne biz Akdeniz için Akdeniz’in geleceği için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Akdeniz’e daha iyisini daha güzelini nasıl yapabiliriz. Mersin’e çok daha kaliteli hizmetleri nasıl getirebiliriz gayreti içerisindeyiz. İş bilenin, kılıç kuşananın derler. İşte işi bilen yöneticilerle Akdeniz’in çehresi değişmeye başladı. Akdeniz köhne bir bölgeden adeta modern bir sosyal donatısı olan, vatandaşa en iyi hizmeti götürmeye çalışan anlayışla bu hizmetleri yapmaya gayret ediyor. Yeni yatırımlarla da birlikte Mersin’imizin tüm ilçelerinde yine bu güzelleştirme çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. Bu temel atma töreni de kararlarımızın en önemli göstergelerinden biridir. Biz algı, itfira, tehdit peşinde olmadık. Hep milletimizin yanında hizmet eden taraf olduk. İnşallah 2 ay sonra Çay Mahallesi kentsel dönüşümü tamamlayıp vatandaşlarımıza anahtar teslimini yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir