Ana Sayfa / Manşet / Bahçeli tek aday olarak girdiği Kongrede yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

Bahçeli tek aday olarak girdiği Kongrede yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tek aday olarak girdiği 13. Olağan Büyük Kurultay’da 1277 oy alarak 10. kez MHP Genel Başkanı seçildi. Bahçeli kurultayda HDP’ye yine ağır suçlamalarda bulunarak, HDP’yi suç örgütü olmakla itham etti.

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Covid-19 salgınına karşı tedbirlerin uygulandığı kurultay salonunda partililer, basın mensupları ve davetlilere maske ve dezenfektan verilirken kurultaya katılan herkesin testleri yapıldı.

Kurultaya AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu, BBP, DSP,  Bağımsız Türkiye Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi temsilcileri katıldı. HPD ve İYİ parti ise kurultaya davet edilmedi.

Kurultay’ın açılışında konuşan MHP lideri Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerinin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır” dedi. Muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifine ilişkin olarak, “Beyhudedir, geleceğe dair söyleyecek bir şeyi olmayanların acıklı kıvranmasıdır” diyen Bahçeli, “Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur. Milli iradenin tartışmaya açılması demokratik bir hattan öte baskıcı, bağnaz, hazırlıksız, tahammülsüz ve tahakkümcü bir siyaset ayıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi siyasi hukuki, ve ekonomik reformlarla kökleştirilmeli ve güçlendirilmelidir. Memnuniyetle söylenmesi gerekir ki bu süreç kararlılıkla devam ettirilmektedir. Eksik varsa giderilecek yetersizlik varsa telafi edilecektir” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işin özünde Türk tipi başkanlık modelinin farklı bir isimlendirilmesidir” diyen Bahçeli,  konuşmasına şöyle devam etti“Bir yönetim sisteminin kökleşip olgunlaşması sabahtan akşama olacak şey değildir. Yürürlükteki sistemin devlet ve millet hayatına bütün imkanlarıyla nüfuz etmesi için müşterek emek, destek, zaman gerekir. MHP olarak 2023 ve takip eden on yılları kapsayan stratejik hedeflerimizin ilki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne daha yerinde bir ifade ile Türk tipi başkanlık sistemine sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmektir”

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomi Reform Paketi için de, “Umut verici gelişmelerin işaret fişeği” değerlendirmesine bulunan Bahçeli, “Biz devam edecek reform zincirini samimiyetle destekliyor üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP açında açılan kapatma davasıyla ilgili de konuşan Bahçeli, “HDP siyasi kisveye bulunmuş suç örgütüdür. Herhangi bir isimler açılmamak üzere kapatılması namus görevidir” sözlerini kaydetti. “HDP Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayıs tarlasıdır” diyen Bahçeli CHP ve İyi Parti’yi de, “CHP Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İyi Parti Türkiye’nin kötülüğüne hizmetkârlık yapan siparişle kurulan uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir” ifadeleriyle hedef aldı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir