Ana Sayfa / Manşet / Akdeniz’de Kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar da hızla sürüyor

Akdeniz’de Kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar da hızla sürüyor

Mersin kent merkezinde yer alan Barış Mahallesi’nde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesinde büyük bir yol alındı. Mahalle sakinleri ile devam eden görüşmeler sonucu, arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 90,64’ü ile anlaşma sağlandı. Anlaşılan hak sahiplerinin yüzde 80.46’sının da tapu devir işlemleri tamamlandı.

Barış Mahallesi’nde yeni ve modern bir yaşam alanı yükselecek

Mersin’in değişim ve dönüşümünün, Akdeniz’in değişiminden geçtiğinin altını her fırsatta çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Barış Mahallesi’nde gerçekleşen yerinde kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir değerlendirme yaptı. Örnek proje ile kent merkezinde yepyeni, modern ve güvenli yapıların bulunduğu bir mahallenin yükseleceğini vurgulayan Başkan Gültak; “Çay Mahallesi’nin ardından Akdeniz’i değiştirecek olan ikinci proje olan Barış Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 90,64’ü ile anlaşma sağlandı. Anlaşma yapılan hak sahiplerinin de yüzde 80.46’sının tapu devir işlemleri tamamlandı” dedi.

415 konut, 45 işyeri, kültür merkezi, cami, kreş ve spor alanları

Başkan Mustafa Gültak; her yönüyle modern ve kent yaşamının gerektirdiği tüm sosyal ve kültürel donatı alanlarının yer alacağı bir mahallenin inşa edileceği Barış’ta, önümüzdeki haftalar içinde temel atma işinin başlayacağını da belirterek; “Projede 415 konut, 45 işyeri, 1 cami, 1 kreş 1 de kültür evimiz var. Ayrıca otoparkları, peyzaj alanları, spor alanları ile kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek” diye konuştu.

Başkan Gültak; “Kentimizin değişimi için her türlü siyasi riski aldık”

Sözlerini; “Akdeniz ilçemiz, Mersin’in kalbi diyoruz. Fakat şehrimiz yıllardır değişmemişti ancak artık değişim ve dönüşüm başladı” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Uzun uğraşlar sonucu 1 yıl içinde bu noktaya geldik. Barış Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyet ve heyecanı, doğru bir yol üzerinde olduğumuzu gösteriyor. Tabi bu işleri yapabilmek kolay değil. Zira belediye başkanları için siyasi riskler taşır. Ancak biz, ilçemizin ve nihayetinde kentimizin değişimi ve yenilenmesi amacıyla bu risklerin tümünü aldık” ifadelerini kullandı.

“Kent merkezini değiştirecek devrim niteliğinde bir proje”

Başkan Gültak; kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına başlanan Barış Mahallesi’ni ziyaret ettiğini, çalışmaları inceleyip mahalle sakinleri ile sohbet ettiğini de hatırlattı. Tapu devirlerinin ardından vatandaşlara kira bedellerinin ödenmeye devam ettiğini belirten Başkan Gültak; Akdeniz’i kapsayan devrim niteliğindeki değişim hareketinin tüm Mersin’i ve ilçelerini kapsaması gerektiğinin de altını çizdi.

“Kentimizin tüm sivil dinamiklerinin desteği ile bu değişim hareketinin, zaman içinde tüm şehrimizi kapsamasını diliyorum” diyen Başkan Gültak; “Yakın zaman içinde bu alanda modern ve planlı şehircilik anlayışını her yönüyle göreceksiniz. Park ve otoparklar, sportif mekânlar, düzenli cadde ve sokaklar, çocukların oynayabileceği alanlar olacak. Bu da hem mahalleye hem Akdeniz’in marka değerinde artış sağlayacak. Bu anlamda, kıymetli desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ yetkililerine, Meclis üyelerimiz ve bürokratlarımıza teşekkür ediyor, Akdeniz ve Mersin’e hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Barış sakinleri, mahalleyi değiştirecek projeden memnun

Bu arada, bölgeyi kapsayan yerinde kentsel dönüşüm projesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlatan Barış Mahallesi sakinleri; yaşadıkları çevreyi tamamen değiştirip güzelleştirecek olan projeye ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi. Birçok evin artık yaşanılamaz hale geldiğini ifade ederek, mahallenin kentsel dönüşüme acil ihtiyacı olduğunu ifade eden vatandaşlar, projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a da teşekkür etti…

Turgut Reis Mahallesi…

Yine kent merkezinde yer alan ve zaman içinde adeta çöküntü bölgesine dönüşen Turgut Reis Mahallesi’ni kapsayan yerinde kentsel dönüşüm projesinde de yasal prosedürlerin sürdüğünü kaydeden Başkan Mustafa Gültak, mahalle ile ilgili sürecin 2022 yılı içinde netleşeceğini sözlerine ekledi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir