Ana Sayfa / Manşet / Akdeniz Belediyesi, gençlere umut oluyor

Akdeniz Belediyesi, gençlere umut oluyor

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kanal 33, Sun TV ve İçel TV ortak yayınında Fatih Alkar ve Ali Gürkan Şamiloğlu’nun sunduğu Gündemin Nabzı programında gündeme dair soruları yanıtladı. Akdeniz Belediyesi’nin kullanılmaz hale gelen eski Tıp Fakültesi’nin acil servisinin eğitim alanına dönüştürülmesiyle birlikte lojistik alanında verilen eğitimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Gültak, “Bu iş kritik bir iş, IMP burada yüzde 30’a yakın bir iş garantisi veriyor. Sertifika dünya çapında geçerli bir sertifika. Gidecekleri ülkelerin dilini bilirlerse bu eğitimle dünyanın her limanında çalışabilirler. Bu eğitimi alan bir kişi Mersin Limanı’ndaki vinçleri rahatlıkla kullanabilir. Biz inşallah burada gençleri tekrar kazandıracağız ve piyasaya sunacağız, bu gençlerimize yeniden bir hayat vaat ediyoruz” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, konuk olduğu televizyon programında gündem olan en büyük sorunlardan bir tanesi olan gıda fiyatları hakkında, ilk günden beri zabıtaların aktif olarak denetimler yaptığını belirterek, “Zaman zaman farklı denetlemelerde de bulunuyor ama günümüzde rantçılara, fahiş fiyat yapan kim olursa olsu, insanlara, marketlere baskınlar yapıp, gerekli denetlemeleri yapma talimatı verdim. Bakıldığında Akdeniz’de olmamıza rağmen, yaş meyve, sebze üretim merkezi olmamıza rağmen bizde bile bazen tarladaki fiyatlardan uçuk fiyatlara gelebiliyor market fiyatları. Dolayısıyla bunun bir zinciri var; üreticiden alıma kadar olan aracıların tüm faturaları kontrol ediliyor. Eğer ki arada bir atlama veya sıkıntı varsa, bununla ilgili uyarılar yapılıyor ve cezai işleme başvuruluyor. Biz istiyoruz ki çiftçimizde kazansın, komisyoncuda kazansın, markette kazansın ama onu tüketen insan da kazansın. Dolayısıyla özellikle biz iklim ve coğrafya gereği bunları biz üretiyorsak; bizim insanlarımızın bunları çok daha ucuz alabilmeli ve tüketebilmeli diye zabıtamız yoğun bir şekilde kendi bölgemizdeki hem üretim yerlerini hem de satış noktalarını tek tek denetliyorlar ve gerekli cezaları uyguluyorlar. Çünkü maalesef ki bu ekonomideki dalgalanmalar, döviz kurundaki dalgalanmalar ve şu anda bu dalgalanmalar durmuş olmasına rağmen maalesef marketteki fiyatlar veya tüketici fiyatları yeteri kadar aşağı inmedi ve bu sorunu çözmemiz lazım. Bunun için de ilgili arkadaşlarımız vatandaşın lehine çalışmalarını sürdürmektedirler. Biz burada kimseye düşmanlık besleyerek bu denetimleri yapmıyoruz ki. Üretici uyguna verdiği zaman, sirkülasyon daha çok sağlanacak ve hem üretici hem de tüketici kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

“AÇTIĞIMIZ EĞİTİM ALANINDA AKDENİZ BELEDİYESİ OLARAK BİR FARKI HAYATA GEÇİRDİ”

Akdeniz Belediye’sinin kullanılmaz hale gelen eski Tıp Fakültesi’nin acil servisinin eğitim alanına dönüştürülmesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Gültak, “Bu proje için 2,9 milyonluk bir hibeyi oluşturmuş olduk. Hibenin ana lokomotifi de Akdeniz Belediyesi. Bu binada iki etaplı eğitim merkezi var. Birincisi sanal dünya; Akdeniz Belediyesi olarak bir farkı hayata geçirdik. Yani daha bu uygulama yeni konuşulmaya başlanmışken Akdeniz Belediyesi bununla ilgili eğitimi de vermeye başladı. Gözlükle birlikte önünüzdeki ekrandan sanal dünyaya yolculuk edebiliyorsunuz. Eğitimcilerimiz ekrandan öğrencilerimizi eğitiyor. Özellikle biz burada lojistiği hedefledik. Lojistik sektöründe o devasa vinçleri kullanan gençleri eğiten bir kursun olmadığını gördük Türkiye’de ve bizde gerekli çalışmaları yaparak, yapılacak olan sistemle birlikte öğrencilerin eğitilebileceğini gördük. Şu ana kadar 20’şer kişiliklerden oluşan 4 etapta, 80 tane gencimizi yetiştireceğiz. Bunların yaş kriteri 18-29 yaş aralığında, lise mezunları ve yapılan mülakatı geçmeleri. Mülakatı da biz belediye olarak yapmıyoruz. Burada 40 saatlik bir teorik eğitim, 100 saatlik de simülatörde eğitim görecek gençler. Bu cihaz sınavı da kendi yapacak ve 100 saatlik eğitim sonucunda cihaz başarılı olup olmadığını kendi çözecek” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMİ HERKES ALAMAYACAK AMA EĞİTİMİ ALANDA DÜNYA ÇAPINDA ÇALIŞABİLECEK”

Verilecek olan eğitimi herkesin alamayacağını da ekleyen Gültak, “Bu iş kritik bir iş IMP burada yüzde 30’a yakın bir iş garantisi veriyor. Bu arkadaşlar bu sertifikayı gerçek anlamda aldıkları günden itibaren farklı illerde iş bulabileceklerdir. Bu iş kritik bir iş. Sertifika dünya çapında geçerli bir sertifika. Tek sıkıntıları dil yani gidecekleri ülkelerin dilini bilirlerse bu eğitimle dünyanın her limanında çalışabilirler. Bu eğitimi alan bir kişi Mersin Limanı’ndaki vinçleri rahatlıkla kullanabilir. Bu bir sistem ve tabi bunun devamı da gelecek” dedi. Daha sonra ikinci katta da 4 atölyenin olduğunu belirten Gültak, “Biz bu atölyeleri İŞKUR’un Türkiye genelinde yaptığı anketlerde hangi alanlarda boşluk olduğu tespit edilmiş ve bizde bu alanlardan bizlere uygun olanları aldık. Müşteri hizmetlerinden tutun da birçok hizmetlerin verilebileceği bir program. Diğerleri ise grafik tasarım ve fotoğrafçılıkla ilgili program. Yukarıda bununla ilgili olarak tüm ofisler, sınıflar kuruldu, son model tesisatlar kuruldu. Buralardan çıkan kişilerde iş garantisi yakalayacaklar. Dediğim gibi çünkü zaten yapılan anketlere göre 81 ilde bu sektörlerde ihtiyaç var. Dolayısıyla biz de burada en yeni teknolojiyle, hocalarımızla birlikte bu eğitimleri vereceğiz. Buradan sertifika alan arkadaşlarımız Akdeniz İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün yapacağı sınavlara katılacaklar ve bütün bu sınavlardan da başarılı olunması durumunda da bizden almış oldukları eğitimle birlikte usta eğitici belgesine de sahip olacaklardır. Bu da şu anlama geliyor ki; kendi de artık bir eğitmen olacak ve kendi de iş yeri açma veya kurs açma yetkisine de sahip olacaktır. Dolayısıyla bu binada hem lojistik anlamında gençler yetişecek hem de bahsettiğim 4 alanda istihdam edecek olan kardeşlerimiz olacak. Biz inşallah burada gençleri tekrar kazandıracağız ve piyasaya sunacağız, bu gençlerimize yeniden bir hayat vaat ediyoruz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir