Ana Sayfa / Manşet / AK Parti yetkilisi: Peker’in Soylu hakkındaki iddiaları doğru

AK Parti yetkilisi: Peker’in Soylu hakkındaki iddiaları doğru

K Parti hükümetinden üst düzey bir yetkili, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki sözleri için “Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil. O operasyonda Peker’in çocuğuna silah doğrultmak gibi aileyi rencide edici olayların yaşandığı aslında biliniyor” dediği iddia edildi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, oğlu AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve son olarak Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım hakkında çok tartışılan iddialar ortaya attı.

Peker en son yayınladığı 7. video da dahil olmak üzere her videosunda Soylu’nun evine yapılan baskında kızına silah doğrultulduğunu ve eşinin bir polis tarafından duvara itildiği iddialarını yineledi. Bu nedenle Soylu ile hesaplaşacağını duyuran Sedat Peker’in iddiaları AK Parti içinde de büyük tartışmalara neden olmuş görünüyor.

BBC Türkçe’ye konuşan bir hükümet yetkilisi Sedat Peker’in evinin aranması ile ilgili Soylu’nun yalanlamasına rağmen iddiaların doğru olduğunu ve çocuğuna silah doğrultulduğunu kaydetti.

Adı açıklanmayan hülümet yetkilisi, “Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil. O operasyonda Peker’in çocuğuna silah doğrultmak gibi aileyi rencide edici olayların yaşandığı aslında biliniyor” dedi.

“Ağar’ın malına mal kattığı sürekli kulağımıza çalınıyordu”

Aynı yetkili Sedat Peker’in Bodrum Yalıkavak Marina’nın Mehmet Ağar tarafından Azeri iş insanı Mansimov’dan ”alındığı” iddiası hakkında da Peker’i doğruladı.

Hükümet yetkilisi bu iddiayla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ağar’ın bu tarz işlerle malına mal kattığı sürekli kulağımıza çalınıyordu. Çok değerli olan o limanla ilgili iddialar doğru. Burada Aliyev’in başlattığı bir operasyonla limanın alındığı ve FETÖ iddiasının asılsız olduğu zaten dillendirilen, parti içerisinde konuşulan bir şeydi. Bu iddia doğru. Limana el koymak için yapmışlar.”

Bu iddiayı reddeden Ağar ise, “Biz orada olmasaydık, oraya (marinaya) mafya çökecekti” demişti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir