Ana Sayfa / Manşet / ABD, Erbil’deki saldırının faillerini yakalamak için Bağdat ve Erbil ile çalışma sözü verdi

ABD, Erbil’deki saldırının faillerini yakalamak için Bağdat ve Erbil ile çalışma sözü verdi

ABD, Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişileri yakalamak için Irak hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile birlikte çalışma sözü verdi.

İki gün önce Erbil Uluslararası Havalimanı’nın silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile hedef alınmasının ardından yetkililer saldırıda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirmişti.

ABD’nin Erbil Konsolosluğu tarafından  Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Irak halkını hedef alan saldırı kınanarak, saldırının faillerini adalete teslim etmek için IKBY ve Bağdat’taki yetkililerle birlikte çalışılacağı vurgulandı.

Açıklamada, Irak halkı ve IKBY vatandaşlarının barış içinde yaşamayı hak ettikleri belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise, Erbil Uluslararası Havaalanı’na yönelik saldırı nedeniyle çok öfkeli olduklarını belirtti.

Price, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “IKBY bölgesindeki saldırı haberleri nedeniyle öfkeliyiz. Irak halkı bu tür şiddetten ve egemenliklerinin ihlalinden çok uzun süredir acı çekiyor” ifadelerini kullandı.

IKBY bölgesindeki İçişleri Bakanlığı ve ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon yetkilileri, Kuzey Irak’taki havaalanı yakınında uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlandığı askeri bölümü hedef alan bir SİHA saldırısının olduğunu açıkladı.

Bakanlık, saldırının Erbil Uluslararası Havaalanı yakınlarında bulunan koalisyon güçlerini hedef aldığını ve bir binaya zarar veren yangına neden olduğunu, ancak yaralanan olmadığını bildirdi.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto da, SİHA’nın Erbil’deki Hava Kuvvetleri Üssü’nde bir depoya düştüğünü, meydana gelen yangının söndürüldüğünü ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığını belirtti.

Geçtiğimiz hafta, Bağdat’ın kuzeyinde, ABD’li eğitmenlerin bulunduğu bir Irak hava üssünün yakınına iki füze düştü ancak herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Bir ay önce de, Irak’ta ABD liderliğindeki koalisyon güçleri barındıran bir üs 10 füzeyle vuruldu ve ABD’li bir sözleşmeli sivil öldü.

Irak eski Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Görünüşe göre iki ay önce havaalanını hedef alan aynı milisler bunu yine yapıyor. Bu açık ve tehlikeli bir tırmanıştır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise, geçtiğimiz Çarşamba günü Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

Söz konusu saldırıyı üstlenen olmazken, saldırının İran’a yakın bazı radikal Şii gruplar tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir