Ana Sayfa / Manşet / ABD, BAE’yi güdümlü füze destroyeri ve F-22 savaş uçaklarıyla destekleyecek

ABD, BAE’yi güdümlü füze destroyeri ve F-22 savaş uçaklarıyla destekleyecek

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait (BAE) hava savunma sisteminin füze saldırılarına karşı etkili olduğunu söyleyerek, ABD’nin savunma sistemini geliştirmek için BAE’yi destekleyeceklerini bildirdi.

McKenzie, BAE resmi haber ajansı WAM’a verdiği röportajda, ABD’nin BAE’nin yanı sıra diğer bölgesel ve küresel ortaklarla silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile yapılan saldırıları engellemek amacıyla daha etkili çözümler geliştirmek için çalıştığını dile getirdi.
BAE’ye resmi bir ziyarette bulunan CENTCOM Komutanı, “BAE’de THAAD (ABD yapımı Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi) başarıyla kullanıldığını görmekten mutluyuz. Bunun BAE’deki herkese güven verdiğini biliyorum. Bu sistemi gelecekte daha da iyi hale getirmek için BAE ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Ortadoğu’daki ABD güçlerini denetleyen McKenzie röportajına şu ifadelerle devam etti;
“SİHA’ları gönderilmeden önce engelleyecek çözümler geliştirmek için bölgedeki ortaklarımız ve ABD’deki savunma teknolojisi geliştiricileri ile birlikte çalışıyoruz. Bu sistem, SİHA’ları gönderilmeden önce tespit ve imha etmeyi hedefliyor.”
BAE’ye yaptığı ziyaretin, işbirliği ve dostluk ilişkilerini pekiştirme ve ABD’nin sürekli desteğini teyit etme bağlamında geldiğini vurgulayan McKenzie, “BAE’ye yönelik saldırılar ABD için çok endişe verici olsa da, BAE bölgedeki en profesyonel ordulardan birine sahip ve bence burası çok güvenli bir yer” diye konuştu.
ABD’nin BAE’ye yardım için balistik füze savunma yeteneklerine sahip USS Cole adlı güdümlü füze destroyerini bölgeye gönderdiğini söyleyen McKenzie, “Destroyer BAE sularında devriye gezecek. Ayrıca BAE’ye bir hafta sonra F-22 avcı uçaklarından oluşan bir filo göndereceğiz” şeklinde konuştu.
ABD hükümetinin Husileri terör örgütü olarak yeniden sınıflandırmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soruya ise, “Bu konuyu ABD’li diplomatlara bırakacağım ama şunu söylemeliyim ki, Husiler BAE’ye saldırırken sorumsuzca davranıyorlar. Suudi Arabistan’a da saldırmaya devam ediyorlar” diyerek yanıt verdi.
IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin geçtiğimiz Çarşamba günü Suriye’nin kuzeybatısında ABD tarafından öldürülmesi hakkında ise McKenzie, “Bence IŞİD liderinden kurtulmak, grubun dünya çapındaki faaliyetlerini koordine etmesini zorlaştıracak” dedi.
IŞİD liderinin öldürülmesiyle örgütün küresel ağ oluşturma tehdidinin engellenip engellenmediği sorulduğunda ise şu yanıtı verdi;
  1. “Hayır, bunun ortadan kaldırıldığına inanmıyorum. Bu tehdidin uzun süre bizimle kalacağını düşünüyorum.”
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir