Ana Sayfa / EKONOMİ / BSC GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Karakullukçu: Yatırımlarımızı artırıp Mersin ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz

BSC GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Karakullukçu: Yatırımlarımızı artırıp Mersin ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz

Yemekçilik, otel, tarım ve birçok alanda faaliyetleri olan ve bünyesinde 250 kişiyi istihdam eden BSC group’un Yönetim Kurulu Başkanı genç iş insanı Tolga Karakullukçu, yaptıkları çalışmalarla ilgili www.habernews24.com Genel Yayın Yönetmeni Hikmet Durgun’un sorularını yanıtladı.

Şirketinizi kısaca tanıtıp, catering sektöründeki faaliyetlerinizden bahseder misiniz? Ürün portföyünüzde kaç çeşit var? Üretim kapasiteniz ne kadar? Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? Toplamda kaç kişiyi istihdam ediyorsunuz?

Karakullukçu: BSC GROUP olarak 2011 yılın da kurulmuş olup ilk işimiz olan soğuk sandviç üretimi ile gıda sektörün de faaliyete başlamıştır. Şirket 2013 yılın da catering dalın da fabrikasını kurarak taşımalı ve yerinde yemek üretimi ile bu sektörde de hizmet etmeye başlamıştır. Daha sonra, 2018 yılın da Muğla’nın Fethiye ilçesin de BSC tarımı kurarak (TARLA’dan SOFRA’ya ) sloganı ile yola çıkmış 50 dönüm domates sera işine girmiş Türkiye‘nin büyük market zincirlerine tedariklerini sağlamıştır. 2019 yılında Ülkemize yeni marka daha kazandırmanın heyecanı ile(SAĞLIĞA DAHİR HERŞEY ) sloganı ile DETOX meyve sularını kurmuştur.

Endüstriyel yemek sektörünün gereklerine uygun, teknik donanımlı, sağlıklı ve hijyenik bir alt yapıya sahip firmamız, Türkiye’nin lider kuruluşlarına hizmet etme yarışında ilerlemektedir. Taşıma yemeğin yanı sıra, okul şantiye, fabrika gibi çeşitli kurum ve kuruluşların yemek ihtiyaçlarını karşılaması için yerinde üretim, servis ve sonrası hizmetlerin organizasyonunu yapmaktadır. Hazır yemek üretiminde; hazırlık aşamasından, nihai tüketim noktasına kadar ki süreçte, denetim, yönlendirme, profesyonel ekip anlayışı ile hareket etmekte olan firmamız siz sayın müşterilerimizin sınırsız memnuniyetini sağlamak için üretim yapmaktadır. Amacımız karın doyurmak değil “sağlıklı ve dengeli beslenme” olmalıdır. Bunun için “lezzet-yaşam-sağlık” sunuyoruz. Müşterilerimizin iş faaliyetlerine uygun, enerji ve kalori ihtiyaçları hesaplanarak gıda mühendisleri tarafından hazırlanan yemek menüleri aylık üretim planlamaları ile müşterilerimizin hizmetin sunmaktadır. BSC GROUP da 250 kişiye yakın istihdam sağlanmaktadır.

Şirketinizi sektördeki diğer firmalardan ayıran özellikler neler?

Karakullukçu: Ürünlerin ve hizmetlerin giderek birbirine benzediği, benzerleri arasında tüketiciye sunulmaya çalışıldığı günümüzde, önemli olan farklılık yaratabilmektir. Yönetim ve düşünce tarzımız ile farklılığımızı her seferinde kendini aşarak yaratmak, koşullar ne olursa olsun doğru olanı yapmak, insan ve çevre sağlığını asla tehdit etmemek, yaptığımız işte en iyisi olmak ve ilkelerimizden taviz vermemek üzerine kurulmuştur. Yaptığımız işin önemini algılamamız, müşteriye en iyiyi verme azmimiz prensibimizdir. Disiplinli, dinamik, genç ekibimizle oluşturduğumuz kadromuz verilen kusursuz hizmeti daha nice yıllara taşımayı hedeflemektedir

Firmanız açısından 2020 yılı faaliyet, kapasite kullanımı, büyüme, istihdam, ciro vb. konular dâhilinde nasıl geçtiğini rakamsal verilerle açıklar mısınız?

Karakullukçu: Malumunuz, dünya genelini yaşanan Covid -19 salgını yaşamamızı, sosyal hayatımızı ve iş dünyasını da etkisi altına almıştır. BSC yemekçilik olarak, salgının başladığı günden beri bu konu üzerinde, çok hassas çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaları kısaca örnekler isek; şirket bünyemiz de bir salgın birimi kuruldu. İlk önce, çalışanlarımızın genel sağlık durumları kontrol altına alarak; daha sonra yemek hizmeti verdiğimiz tüm müşterilerimizin sağlıklı yemek yemeleri için gerekli önlem ve koşulları sağladık. Diğer bir husus ise 2021 yılında rakamsal verilere bakar isek; %10 oranın da bir büyüme sağladık.”

2020’de yaptığınız yeni yatırımlar var mı? Varsa yatırımın yeri, bütçesi, istihdamınıza ve firmanıza olan yansımaları hakkında bilgi verir misiniz? Bu yıl yaptığınız veya yapmayı düşündüğünüz yeni yatırımlarınız da varsa bizimle paylaşır mısınız?

Karakullukçu: 2020 yılında maalesef yeni yatırım konusun da gerekli koşulların uygun olmadığından; yeni yatırımlar yapmadık.

Gıda israfı konusunda geliştirdiğiniz özel projeler var mı?

Karakullukçu: Ülkemiz de en önemli konulardan biri de bahsetmiş olduğunuz, gıda israfıdır. Biz şirket olarak porsiyonu fazla alan kişilerin yemeklerini çöpe değil şirketimizin vermiş olduğu (DOĞADA BİR CANLIYI SEN DE SEVİNDİR.) atık geri dönüşüm kutularımıza döktürerek, hayvan barınaklarına teslim ettiriyoruz.

Firma olarak 2021 yılına dair hedeflerinizi (yeni pazar, ciro, büyüme, yatırım, kapasite artışı vb. gibi) paylaşır mısınız? (Bu soruya kapsamlı yanıt verilmesini rica ederim)

Karakullukçu: 2022 yılı içerisin de yeni projelerimiz bu yılki ajandamızda yerini almış bulunmaktadır. Mersin iline komplike bir tesis kazandırmayı planlıyoruz. Yaza doğruda Fethiye de yeni markamız olan DETOX sağlık sularını orada açmaya çalışacağız. Şirket olarak büyüme oranımıza da %15 gibi bir büyüme beklemekteyiz.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir