Ana Sayfa / Manşet / Sedat Peker hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Sedat Peker hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde Peker’in Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker ve lideri olduğu belirtilen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı, 26’sı tutuklu 92 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Peker hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 392 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Sedat Peker’in liderliğini yaptığı belirtilen suç örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Bu çerçevede Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede; 30 kişi mağdur, Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de silahlı saldırı sonucu öldürülen Cahit Çetin ise maktul olarak yer aldı.

İddianamede; 26’sı tutuklu 92 şüpheliden Sedat Peker’in örgüt lideri, 9 şüphelinin örgüt yöneticisi, 82 şüphelinin örgüt üyesi ya da üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişiler olduğu iddia edildi.

PEKER CİNAYETE AZMETTİRMEKLE SUÇLANDI

İddianamede, suç örgütü lideri Sedat Peker’in Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sedat Peker’in ayrıca 19 ayrı eylemde; “Suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme” suçlamasıyla 250 yıldan 360 yıla kadar, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar, 3 mağdura yönelik “tefecilik” suçlamasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar, 2 kişiye karşı “silahla kasten yaralama” suçlamasıyla da 1 yıl 8 aydan 4 yıl 2 aya kadar olmak üzere, toplamda 262 yıl 8 aydan, 392 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede; “örgüt yöneticisi” olan 9 şüphelinin; “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme” suçlamasıyla 5’er yıldan 10’ar yıla kadar, “örgüt üyesi” 46 şüphelinin “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma” suçlamasıyla 2 yıl 6 aydan, 6’şar yıla kadar hapsi istenen iddianamede, 22 şüphelinin de “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla ikişer yıldan, dörder yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer şüphelilerin de çeşitli suçlamalarla cezalandırılması istendi.

İddianamede; örgüt yöneticisi, üyesi ve örgüt adına suç işleyen şüphelilerin, ayrıca “kasten öldürmeye azmettirme”, “var olan suç örgütün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “tefecilik” ve “silahla kasten yaralama” suçlamalarıyla da farklı oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Tamamlanan iddianame, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir