Ana Sayfa / ÇEVRE / Hayvan severler Mersin Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Pati Fest’te Buluştu

Hayvan severler Mersin Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Pati Fest’te Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yaşayan patili dostlar için 2019 yılının ardından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Mersin Pati Fest, renkli görüntülere sahne oldu. Pati Fest’e katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hayvanseverlerle bir araya geldi. Mersinlilere hayvan sahiplenmeleri konusunda çağrıda bulunan Başkan Seçer, Pati Fest’te “Şila” isimli sahipsiz bir köpeği sahiplendi.

Fenerbahçe Meydanı’nda yapılan Pati Fest’e Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda hayvansever katıldı.

 

BAŞKAN SEÇER, ŞİLA’NIN KİMLİĞİNİ TESLİM ALDI

 

Festivalde, Büyükşehir Belediyesi’nin padoklarının olduğu bölümü ziyaret eden Başkan Seçer, Pati Fest’te bir köpek sahiplendi. İhbar üzerine yaralı olarak Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek, orada veterinerler tarafından tedavi edilen ve veterinerlerin “Şila” ismini verdiği köpek, Başkan Seçer tarafından sahiplenildi. 8 aylık köpeğin kimliği ve aşı kartını teslim alan Başkan Seçer, Şila ile alanda küçük bir gezinti yaptı. Seçer, alandaki gezisi sırasında Tarsus Doğa Parkı’nda dünyaya gelen midilliye “Garip” adını verdi.

Pati Fest, eğlenceli ve bilgilendirici ortamlara sahne oldu. Alanda DJ performansı ve zumba gösterisiyle başlayan etkinlikte Veteriner Hekim Mehmet Tabur, Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Bilgehan Taha Solak, Uzman Psikolog İzzet Zülküf Çelik ve Veteriner Hekim Mustafa Ersen Bebek’in de farklı birçok alanda söyleşileri gerçekleşti. Sahipsiz hayvanların gün boyu sahiplendirildiği festivalde, FOX Ana Haber Sunucusu Gülbin Tosun ile dağcı, yazar ve fotoğrafçı Ali Nasuh Mahruki’nin görüntülü mesajları alandaki led ekrandan izleyicilerle paylaşıldı.

Başkan Seçer, Pati Fest’te yaptığı konuşmada, seçim öncesindeki açıklamalarını anımsatarak, “Seçimlerden önce: ‘Börtünün, böceğin, kurdun, kuşun, Allah’ın yarattığı herkesin belediye başkanı olacağım’ demiştim. Şimdi o söylediklerimizi hayata geçiriyoruz. Aslında insanlar söyler ama hayata geçirmek daha başka bir olay. Özellikle bir siyasetçi için verilen vaatlerin, sözlerin hayata geçirilmesi değerli ve önemli. Allah’ın yarattığı bütün canlı varlıkları birbirine dost olarak kabul ediyorum. Bu daha insani bir bakış açısı olarak görülmeli, değerlendirilmeli diyorum” dedi.

 

TEKSİN’E EVCİL HAYVANLAR VE SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ 35 BİN ÇAĞRI

 

Festivalde önemli ve değerli mesajların verildiğini vurgulayan Başkan Seçer, festivale katılanlara Teksin uygulamasını kullanmalarını önerdi. Teksin uygulamasına evcil ve sahipsiz sokak hayvanları için çok fazla çağrı geldiğini belirten Seçer, “Özellikle hayvanseverler çok yoğun kullanıyor. Bize gelen çağrıların, MESKİ çalışma alanı dışında kalan birinci arama nedenleri hayvan dostlarımızla ilgili. Ya yaralamalı bir trafik kazası ya sokak hayvanları ile ilgili bir talep oluyor. Buna benzer talepler yoğun bir şekilde bizlere geliyor. 16 Temmuz 2020’de Teksin uygulaması başlatıldı. Geçen 15 aylık süre içerisinde 35 bin çağrı gelmiş bu konuyla ilgili. Evcil hayvanlar, sokak hayvanları ile ilgili bize çağrı gelmiş ve bunlar anında yanıtlanıyor, müdahale edilecek konulara müdahale ediliyor” diye konuştu.

BAŞARIR: “İNSANIMIZI, YEŞİLİMİZİ, CANLILARIMIZI, HEPSİNİ KORUMALIYIZ”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, son dönemlerde katıldığı en anlamlı ve en güzel etkinliğin Pati Fest olduğunu ifade ederek, “Mersin’deki barınağımız Türkiye’de gördüğüm en güzel barınak. En temiz barınak. Gerçekten belediyemizdeki çalışanlarımız canlılarımıza, kedimize, köpeğimize hak ettiği gibi davranıyor, sahiplendirmeye çalışıyor. Barınaktaki bir yavruyu, bir kediyi, bir köpeği sahiplenelim. O yüzden bu çok lüks kedi, köpek satan yerlere gitmeyin” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir