Ana Sayfa / Manşet / Türkiye İdlib’de askeri üs kurdu

Türkiye İdlib’de askeri üs kurdu

ürkiye’nin, Suriye’nin İdlib’in kentinin güneyinde askeri üs kurduğu bildiriliyor.

Büyük kısmı El Kaide bağlantılı El Nusra’nın (Heyet Tahrir Şam) denetiminde bulunan İdlib’de yönetim karşıtı askeri kaynakların bildirdiğine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri dün, güneydeki Zawiye Dağı yakınındaki Binin kasabasında bir askeri üs kurdu.

Türkiye’nin yeni bir üs kurması, Rusya’nın son zamanlarda İdlib’de cihatçı örgütlere yönelik hava saldırıları başlattığı bir zamana denk geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’deki durumu görüşmek üzere en son 28 Eylül’de Rusya’nın Soçi kentinde bir araya gelmişti.

Taraflar birbirlerini suçluyor

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin-Erdoğan görüşmesinde İdlib’deki durumun ele alındığını belirterek, “Teröristlerin İdlib’den çıkarılması konusunda varılan anlaşmanın uygulanması gerekiyor. İdlib’de hiçbir terörist kalamaz” demişti.

İdlib bölgesinde Türk ordusunun yanı sıra çok sayıda Türkiye destekli silahlı grup da bulunuyor.

Türkiye ve Rusya, 5 Mart 2020’de İdlib’de Suriye yönetiminin hava bombardımanını ve karadan ilerleyişini durdurmak üzere anlaştı. Ancak anlaşmadan 18 ay sonra her iki taraf da birbirini anlaşmanın şartlarını yerine getirmemekle suçluyor.

Halen Suriye’nin kuzeybatısındaki 70 askeri noktada 13 bin Türk askeri ve 9 bin askeri araç bulunuyor.

Türkiye: Mutabakatlara uyuyoruz

Son olarak Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan İdlib’deki son durumla ilgili yapılan açıklamada, “Son bir ay içerisinde İdlib bölgesinde rejim tarafından yapılan top, havan, roket atışlarında ve hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 4 sivil hayatını kaybetmiş, 20 sivil ise yaralanmıştır. Türkiye olarak Suriye’nin kuzeyindeki harekat bölgelerinde ilgili devletlerle yapmış olduğumuz mutabakatlara uyuyoruz, kendilerinden de uymalarını bekliyoruz. Söz konusu saldırıların sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunulmakta, belirlenen hedefler derhal ateş altına alınarak imha edilmekte, birliklerimizin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır” denilmişti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir