Ana Sayfa / Manşet / Selahattin Demirtaş: Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir

Selahattin Demirtaş: Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir

Edirne F tipi Cezaevin’de tutuklu olan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’li Sezai Temelli’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik söylediği ” Çözümün adresi İmralı’dır” sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak’ın “Bay Kemal ve İttifakları” belgeselinin ilk bölümünde Kürt sorunu hakkında konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorununda devleti, İmralı ile muhatap kıldığını söylemiş ve İmralı’nın meşru bir organ olmadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu, çözüm için Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) meşru bir organ olarak görebileceklerini ifade etmişti.

HDP eski Genel Başkanı Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına yönelik Twitter hesabı üzerinden cevap vermişti. Temelli, HDP’nin Kürt sorununda bir “aktör” olduğunu ve “demokratik çözümün adresi”nin ve “asıl muhatabı”nın İmralı olduğunu söylemişti.

Edirne F tipi Cezaevin’de tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündem olan Kürt sorununun muhatabı tartışmalarına ilişkin Twitter üzerinden açıklama yaptı. Demirtaş, HDP’nin Kürt sorunu dahil olmak üzere Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümünde aktör ve muhatap olduğunu ve çözümün adresinin de TBMM olduğunu ifade etti.

Selahattin Demirtaş’ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle: 1- Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.

2- Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz.

HDP’liler Sezai Temelli’nin açıklamalarından rahatsız

Gazeteci İsmail Saymaz bugün Halk TV’nin internet sitesi üzerinden yayımladığı yazısında HDP’lilerin Sezai Temelli’nin açıklamalarının kurumsal görüşü yansıtmadığını dile getirdiklerini aktardı. Saymaz’ın yazısında, HDP’liler Temelli’nin sözleri için kendilerini hiçleştirdiğini ve bu açıklamanın ciddi anlamda sorumsuzluk olduğunu söyledi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir