Ana Sayfa / Manşet / 9 kişinin yakılarak öldürülmesiyle ilgili 28 yılın ardından Alay Komutanı Karaoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı

9 kişinin yakılarak öldürülmesiyle ilgili 28 yılın ardından Alay Komutanı Karaoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı

Vartinis Katliamı davasında sanık olarak yargılanan dönemin ilçe Jandarma Alay Komutanı Bülent Karaoğlu hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.
Muş’un Korkut ilçesine bağlı Vartinis (Altınova) beldesinde 3 Ekim 1993 tarihinde aynı aileden 7’si çocuk 9 kişinin öldürüldüğü Vartinis Katliamı’na ilişkin dava, Kırıkkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yargıtay’ın dosyayı bozma kararı üzerine görülen davanın ilk duruşmasında, dönemin İlçe Jandarma Alay Komutanı Bülent Karaoğlu, sanık olarak yargılandı.
Duruşmada, aile avukatları Kadir Karaçelik, Fuat Özgül, Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz,  Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol, aile yakınlarından ise Abdullah Öğüt, Adem Öğüt, Nurullah Öğüt ve Aysel Öğüt hazır bulundu. Mazeret göstererek duruşmaya katılmayan sanık Karaoğlu’nun avukatı Emine Delihasanoğlu hazır bulundu.
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan mağdur yakınları Adem Öğüt, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Aysel Öğüt de  sorumluların cezalandırılmasını talep ederek “Ben yıllardır mahkeme salonlarına gidip geliyorum gidip geliyorum. Daha da uzamasını istemiyorum. Sanık en ağır cezayı hak etmiştir” dedi.
Nurullah Öğüt de sanığın cezalandırılması istedi.
ZAMAN AŞIMI TEHLİKESİ
Avukat Kadir Karaçelik, davanın zaman aşımına uğrayacağı tehlikesine vurgu yaparak, “Bizler 2013 yılından beri burada bu dava dosyasını takip ediyoruz. Hak arama sürecinin mağdurlar açısından ne kadar çileye dönüştüğü tahmin edebilirsiniz. Yargıtay’ın verdiği bir bozma kararı var ve bu karar yalnızca bir sanıkla sınırlı. Etkin bir soruşturma yapılmadı ve dolayısıyla etkin bir koğuşturma da yapılmıyor. Biz bütün aşamalara dair delilleri toplarken bir yandan da bu davanın ‘zaman aşımına uğrayacağını’ düşünüyoruz. Ulusal mevzuat açısından bu ayrıca bir problem” ifadelerini kullandı.
‘BÜTÜN TEDBİRLER UYGULANSIN’
Karaçelik yargılamanın hızlı, sağlıklı ve pratik bir şekilde ilerlemesi için gerekli bütün tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir