Ana Sayfa / Manşet / ABD, İdlib’te Suriye El Kaidesi yöneticilerini SİHA ile vurdu

ABD, İdlib’te Suriye El Kaidesi yöneticilerini SİHA ile vurdu

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib kırsalında bir araç bir SİHA’nın havalanmasının ardından hedef alındı.

uriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırı yakınında bulunan İdlib-Binniş yolu üzerinde bir araç hedef alındı. Aracın, El-Kaide’nin Suriye kolu olan Hurras ed-Din örgütü yöneticilerini taşıdığı ve ABD’ye ait silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile hedef alındığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), uluslararası koalisyona ait olduğu tahmin edilen bir SİHA’nın İdlib kırsalındaki İdlib-Binniş yolu üzerindeki bir aracı hedef aldığını bildirdi. Aracı süren kişinin radikal örgütlerden birinde yönetici olduğunu iddia eden Gözlemevi, şoförün kimliği hakkında bilgi bulunmadığını ve ayrıca hedef alındıktan sonra yanması sonucu araçtan dumanlar yükseldiğinin görüldüğünü ve bu nedenle araçta birden fazla kişi olup olmadığı hakkında bilgi olmadığını belirtti.

Gözlemevi 24 Ağustos’ta İdlib kırsalındaki Ram Hamdan köyü yakınlarında Heyeti Tahriru’ş Şam’ın (HTŞ) bilimsel araştırmalar için kullandığı bir eğitim kampının hedef alınması sonucu 8 HTŞ unsurunun öldüğünü, 10 unsurun da çeşitli şekillerde yaralandığını aktardı. HTŞ kampının top mermisiyle hedef alındığı tahmin ediliyor.

Daha sonraki süreçte çıkan haberlerde HTŞ’nin Ram Hamdan köyü yakınındaki eğitim kampında meydana gelen patlamada 14 savaşçının öldüğü ve en az 12 savaşçının da yaralandığı belirtildi. Aktivistler ise o günlerde patlamanın eğitim kampı içerisinde yanlışlıkla ateşlenen roketlerden kaynaklandığını dile getirmişti. Aktivistler “Patlama savaşçıların havan mermisi atışı üzerine eğitim aldığı sırada meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralılar var” demişti. Reuters iki askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, HTŞ’ye bağlı onlarca savaşçının İdlib kentindeki Hazanu köyü yakınında bulunan kampa top atışı ve mortar eğitimi almak için geldiği sırada patlamanın yaşandığını kaydetti.

Gözlemevi, kampta şiddetli bir patlamanın meydana gelmesiyle eşzamanlı olarak Binniş kırsalında uluslararası koalisyona ait SİHA’ların uçuş gerçekleştirdiğini ifade etti. Başka kaynaklar ise kamptaki eğitimler sırasında teknik bir hatanın meydana geldiğini ve sebeplerinin halen belirlenemediğini söylüyor.

Geçen yılın ortasında ABD’ye ait bir SİHA, Suriye’nin kuzeybatısında Hurras ed-Din yöneticisi Ebu’l Kasım el-Ürdüni’yi ABD yapımı Ninja roketiyle hedef almıştı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir