Ana Sayfa / EKONOMİ / CHP heyeti Mersin’de esnafla buluştu sorunlarını dinledi

CHP heyeti Mersin’de esnafla buluştu sorunlarını dinledi

HP Grup Başkanvekili Özgür Özel, beraberinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve İl Başkanı Adil Aktay ile birlikte, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Birliği bağlı Esnaf Odası Başkanları ile bir araya geldi.

CHP heyeti esnafla buluştu

Başkan Dinçer, esnaf ve sanatkarların genelde ve yerelde çözüm bekleyen sorun ve beklentilerini içeren bir raporu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e iletirken, Parekende yasasının düzenlenmesi, zincir marketler ve AVM’lere sınırlama getirilmesi, kente 5 bin işyeri kapasiteli sanayi sitesi kazandırılması, Kasaplar Çarşısı, Balık Pazarı, Bit Pazarını kapsayan alanın düzenlemesi, şehir merkezinin cazibe merkezi haline getirilmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi gibi sorunlarına acil çözüm üretilmesini istedi.

ZİNCİR MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI ZORLUYOR

Mersin’de pandemi döneminde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren esnaf sanatkarların işyerlerinin kapandığını bilgisini paylaşan Başkan Dinçer, bu süreç içerisinde gıda kolisine muhtaç kalan esnafa Mersin’de Büyükşehir Belediyesince 18 bin gıda kolisi dağıtıldığını, esnafın evinde ve işyerinde kullandığı su ücretlerinin 500 liralık bölümünün karşılandığını ifade ederek, bu desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti. Başkan Dinçer, mahalle aralarında faaliyet yürüten zincir marketlerin ilimizde 800‘ü geçtiğini, 2015 yılından bu yana Mersin’de zincir market sayılarında yüzde 200’lük artış olduğunu belirterek, esnaf sanatkarların bu durumdan olumsuz etkinlendiğinin altını çizdi ve zincir marketlerin kuruluşu ve açılışı, çalışma usulleriyle ilgili acil düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

ESNAF PANDEMİNİN İZLERİNİ HALEN TAŞIYOR

Dinçer, esnaf sanatkarların pandeminin izlerini hala taşıdığını, borçlarını, vergilerini ve sgk’sını ödemekte zorlandığını, bu durumun hafifletilmesi amacıyla sıfır faizli, uzun dönemlere yapılan ödeme planıyla bütün esnaf sanatkarlara finansal destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Yine Mersin Büyükşehir Belediyesince dar gelirli ihtiyaç sahibi kişilere yönelik hazırlanan sosyal destek uygulaması Halkkart alışverişlerinin yerel esnaftan yapılması ile esnafa katkı sağlandığını kaydeden Başkan Dinçer, Türkiye’de ilk kez Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin (MESDEM) n Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirildiğini, Belediye, esnaf sanatkar ve meslek odaları işbirliğinde kentin ekonomisinin planlanması, sorunlara çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla ortak projelerin yürütüldüğünü belirtti. Dinçer, Büyükşehir Belediye Başkanlığının koordinesinde ve dört merkez ilçe belediye başkanlığının doğal üyesi olduğu MESDEM Üst kurulunun çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olacağının altını çizdi. Dinçer, Mersin’de kente 250 km uzaklıkta ilçeler bulunduğunu kaydederek, ulaşım sektöründeki esnafın çözümüne çare olunması amacıyla uzak ilçelere UKOME görevlisi atanmasını istediklerini kaydetti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir