Ana Sayfa / Manşet / AVRUPAYA GİDİP İLTİCA ETMEK İÇİN MERSİN’DE EVİNİN DUVARINA ‘ALEVİ KÜRT, DEFOL’ DİYE YAZI YAZDI

AVRUPAYA GİDİP İLTİCA ETMEK İÇİN MERSİN’DE EVİNİN DUVARINA ‘ALEVİ KÜRT, DEFOL’ DİYE YAZI YAZDI

Mersin’de bir evin kapısına ‘Alevi Kürt, defol’ yazısı yazılması üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) açıklama yaparak olayı kınadı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri ırkçı yazının E.A. adlı ev sahibi tarafından yazıldığını tespit etti. Tutuklanan E.A. yurtdışına çıkış yapmayı planladığı ve oturum almak için yazılamayı kendisinin yaptığını itiraf ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Yenişehir Mahallesi’nde bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan E.A adlı kişinin evinin kapısına ırkçı yazı yazıldı. E.A dün İHD Mersin Şubesine başvurun yaparak İHD Başkanı ve yöneticilerini eve çağırarak can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne sürmüştü.

İHD Mersin Şubesi de konuyla ilgili dernek binasında basın açıklaması yaptı. İHD Yönetim Kurulu üyesi Bekir Sıtkı Keçeci, “İzlenen ayrıştırıcı, ırkçı, ötekileştirici politikaların sonucu olarak Alevi evlerine çarpı (X) işaretleri konuluyor, Aleviler okullarda baskıcı davranışlara maruz bırakılıyor ve nefret diliyle ötekileştirici uygulamalara tabii tutuluyor. Ve elbette, bu davranışları yapan suçlular ya bulunamıyor ya da gözaltına alınanlar serbest bırakılıyor” iddiasında bulundu.

YAZIYI KENDİSİ YAZMIŞ!
İHD’nin basın açıklamasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Irkçı ve nefret söylemlerinin kim ya da kimler tarafından kapıya yazıldığını bulmak için harekete geçen polis ekipleri öncelikle ev sahibi E.A’nın ifadesine başvurdu. Bunun üzerine E.A., yazıyı evinin kapısına kendisinin yazdığını itiraf etti.

MERSİN EMNİYETİ’ TEHLİKELİ PLANI ORTAYA ÇIKARDI
Konuyla ilgili Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Menteş Mahallesinde bulunan bir sitenin kapıcı dairesi kapısında “Defol, Kürt, Alevi, Ölüm” şeklinde yapılan yazılama olayı ile ilgili olarak, yapılan çevre araştırmaları ve kamera çalışmaları neticesinde yazılama yapan şüpheli davranışları neticesinde şahsın ikamet sahibi E. A. isimli şahıs olduğu kuvvetle değerlendirilmiştir. Şahıs Emniyette alınan ifadesinde kaçak olarak yurt dışına çıkmayı planladığı, Bu şekilde iltica talebinin kabul olacağını düşündüğünü bundan dolayı yazılamayı kendisinin yaptığını akabinde ihbar ettiğini beyan etmiştir. Şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir