Ana Sayfa / Manşet / Akdeniz Belediye meclisinde gerginlik
MERSİN'DE AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİNDE, MHP'Lİ MECLİS ÜYESİ TUFAN NENNİ'NİN CHP'LİLERE YÖNELİK, "ATATÜRK'ÜN ASKERLERİ OLARAK ÇIKTIĞINIZ YOLU ABDULLAH ÖCALAN'IN HEVALLERİ OLARAK BİTİRDİNİZ" SÖZLERİ ÜZERİNE, CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ NENNİ'NİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ. (İHA/MERSİN-İHA) Mersin'de Akdeniz Belediye Meclisinde, MHP'li meclis üyesi Tufan Nenni'nin CHP'lilere yönelik, "Atatürk'ün askerleri olarak çıktığınız yolu Abdullah Öcalan'ın hevalleri olarak bitirdiniz" sözleri üzerine, CHP'li meclis üyeleri Nenni'nin üzerine yürüdü. Yaşanan gerginlik, diğer meclis üyeleri ve zabıta ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.

Akdeniz Belediye meclisinde gerginlik

Akdeniz Belediye Meclisi toplantısında ‘Heval’ gerginliği damga vurdu. CHP ve HDP’li üyelerin hizmetleri aksatmaya çalıştığını öne süren Nenni, CHP’li Meclis üyelerine yönelik, “Atatürk’ün askeri olarak çıktığınız bu yolu, Öcalan’nın hevali olarak bitirdiniz. Ey CHP seçmeni, seçtiğiniz insanlar gözünüzün önünde İstiklal Marşı okumuyor, yazıklar olsun” dedi. Bu sözlerin üzerine CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri Tufan Nenni’nin üzerine yürüdü. Çıkan tartışma üzerine Başkan Gültak, meclise ara verdi.

Akdeniz Belediye Meclisinin Eylül Ayı 2. Oturumunun dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP’li meclis üyesi Tufan Nenni, dünkü Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşananları eleştirdi. Nenni, “Bize demokrasi dersi verenler, ağzını açtıklarında ‘özgürlük’ten dem vuranlar, dün sınıfta kaldılar. Bir belediye başkanının mikrofonunu kapatıp, konuşmasını engelleyerek demokrasi dersinden sınıfta kaldılar” dedi. “Burada sadece bir tiyatro oynanıyor” diyen Nenni, “CHP’li arkadaşlarıma geçen de söylemiştim. CHP’nin Akdeniz Belediyesindeki tek görevi, HDP’nin destekçisi olmak ve Büyükşehir Belediyesine bir laf söylendiğinde bunları engellemek, başka bir icraatları yok. Sizler Atatürk’ün askerleri olarak çıktığınız yolu, Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz” diye konuştu. Nenni’nin bu sözleri üzerine CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP’li bazı meclis üyeleri ise Nenni’nin üzerine yürüdü.

Meclisi yöneten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın sık sık “Sakin olun” uyarılarının ardından yaşanan gerginlik, diğer meclis üyeleri ve zabıta ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı. MHP’li meclis üyesi Nenni, yaşanan olaylara tepkisini, “İstiklal Marşı okunmuyor, gözümüzün içine baka baka siz bunu gururla izliyorsunuz. Yazıklar olsun size. Ey CHP’liler şurada seçtiğiniz insanlar İstiklal Marşı okumuyor gözünüze bakarak. Siz bunu yutuyorsunuz” dedi. Bunun üzerine HDP’li Katip Gülçin Demir ise, “İstiklal Marşı’na saygım sonsuz. Yazarını seviyorum. Eminim benim kadar sevmiyordur. Fakat siz neden böyle insanlara saldırıyorsunuz. Başkanım lütfen müdahale edin. Her seferinde neden böyle yapıyor” diye konuştu. Mecliste gerginliğin sürmesi üzerine Gültak oturuma önce 5 dakika daha sonra ise saat 14.00’e kadar ara verdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir