Ana Sayfa / ÇEVRE / Orman yangınlarında son durum: 5 ilde 13 yangın devam ediyor

Orman yangınlarında son durum: 5 ilde 13 yangın devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 209 orman yangınının kontrol altına alındığını, Muğla’da 8, Aydın’da 2, Burdur, Isparta ve Karabük’te birer olma üzere 13 yangının devam ettiğini bildirdi.

Türkiye’de 28 Temmuz’dan beri devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Marmaris’teki yangının tamamen kontrol altına alınarak söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ersoy “El birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz” ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı son paylaşımda 209 orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Pakdemirli, Twitter hesabından ülke genelinde son 10 günde çıkan yangınlara ilişkin “Ormanın kahramanlarının 5 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 10 günde ise 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı” ifadesini kullandı.

Bakan Pakdemirli’nin paylaşımında yer verdiği infografikte, Muğla’da 8, Aydın’da 2, Burdur, Isparta ve Karabük’te birer olma üzere 13 yangının devam ettiği bilgisi yer aldı.

Aydın Valisi Aksoy: Çine’de tedbir amaçlı 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldık

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Muğla’nın Yatağan ilçesinden Aydın’ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangınının etkili olduğu Akçaova Mahallesi Gökbel Dağı mevkisinde inceleme yaptı.  Yetkililerden bilgi alan Aksoy, bölgede kurulan kriz masasında değerlendirmede bulundu. Aksoy, toplantının ardından gazetecilere, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlattı.

Yatağan Hacıveliler bölgesinde başlayan yangının rüzgarın etkisiyle Çine’nin Akçaova bölgesine doğru hızla ilerlediğini kaydeden Aksoy, havadan ve karadan müdahalelerle alevlerin belirli noktada tutulmaya çalışıldığını anlattı.

Aksoy, yangının henüz kontrol altına alınamadığını aktararak, şöyle konuştu:

“Tedbir amaçlı 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldık. Olası bir rüzgarın farklı yönde esmesi durumunda yangının yerleşim yerine intikali ve buralarda vatandaşlarımıza zarar vermesini önlemek amacıyla bu yönde aldığımız kararı muhtarlarımızla beraber değerlendirdik ve bu çalışmayı başlattık. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın birimleri burada fedakarca çalışıyor. Yangının özellikle yerleşim yerlerine zarar vermemesi adına tüm önlemler alınmaya gayret ediliyor. Şu anda alanda bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Henüz kesin bir tespit olmamakla birlikte yaklaşık olarak Yatağan bölgesi de dahil olmak üzere 500 hektarlık alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiriyoruz.”

Kriz masasındaki toplantıya katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da 15 arazöz, 15 itfaiye aracı ve 200’den fazla personel ile yangına müdahale ettiklerini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz ise yangından 7 kişinin etkilendiğini ve tedavilerinin yapıldığını bildirdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir