Ana Sayfa / Manşet / Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Partimden tepki alsam da umursamayacağım asla geri adım atmam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Partimden tepki alsam da umursamayacağım asla geri adım atmam

Bolu’da yaşayan göçmenlerin su faturalarına 10 kat zam yapacağı açıklamasının ardından Türkiye’nin gündemine oturan Özcan’ın, evinde göçmen çalıştırdığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddialara cevap vermek için Haberturk TV’ye canlı olarak bağlandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Habertürk TV’de yayımlanan, Ebru Baki’nin sunduğu Para Analiz programına canlı olarak bağlandı.

Özcan, kendisinin evinde göçmen çalıştırdığı iddialarına ve göçmenlere yönelik 10 kat zamlı fatura açıklamaları hakkında konuştu.

Evinde Afgan uyruklu göçmen çalıştırdığı iddialarını kesin dille reddeden Özcan, evinde çalışan kişinin Fas kökenli biri olduğunu, kendisinin yanında çalışamadan önce Türk vatandaşı olduğunu ve sigortalı çalıştırdığını söyledi.

Evinde Afgan uyruklu bir kadını çalıştırdığı iddiası üzerine yaptığı açıklama şöyle:  “Gazeteciler cemiyeti üyesi olmayan, belediyeye 7 yıl borcunu ödemeyen bir zatın çakma bir haberi. Bizim evimizde bir kadın çalıştı. Faslıydı, daha önce Türk vatandaşı olmuş, 4 yıl çalıştı. Müfettiş incelemesi de geçirdim”

Partimden tepki alsam da umursamayacağım

Bolu’da yaşayan göçmenlerin su ve atık faturalarına 10 kat zam yapacağı açıklamasında bulunan ve göçmenleri Bolu’da istemediğini söyleyen Özcan, canlı olarak bağlandığı Habertürk TV’ye şunları söyledi:

“Ben dediklerimin arkasındayım. Bedel ödenmesi gerekiyorsa, bu bedeli ödemeye hazırım. Asla geri adım atmam. Bundan sonra yapmam gerekeni yaparım”

CHP’den kendisine yönelik bir görüşme olup olmadığı konusunda ise Özcan, “Hayır, almadım. Ama partim bu çizgimi biliyor. Alsam da onu da umursamayacağım” diye konuştu.

Özcan ayrıca şunları söyledi:

“Ben onlar Bolu’dan gitsin istiyorum. Bu konunun Türkiye’de tartışılmasını istiyorum. Bunun sebebi budur. Mülteci mi göçmen mi belli değil. Bayramda rahatça ülkelerine gidiyorlar. Sosyal olarak entegre olamıyorlar, ekonomide dengesizlik yaratıyorlar. Dünyada yüzde 10’u göçmen olan bir ülke haline geldik. Bu süreç böyle giderse 10 yıl sonra 30 milyon göçmenimiz olacak. Benim askerim şehit olacak, sokaktaki Suriyeli de gelene geçen bakacak. Ben toplumun sözcüsü olarak söyledim.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir