Ana Sayfa / DÜNYA / Koalisyon Komutanı: Kürt Bölgesi’ni İHA saldırılarına karşı korumak için ekip kurduk, artık tüm dünya Kürtlerin dostu

Koalisyon Komutanı: Kürt Bölgesi’ni İHA saldırılarına karşı korumak için ekip kurduk, artık tüm dünya Kürtlerin dostu

Uluslararası Koalisyon Ortak Koordinasyon Merkezi Komutanı David Williams, Kürdistan Bölgesi’nde insansız hava araçları (İHA) saldırılarına karşı mücadele etmek için bir ekibin kurulduğunu söyledi.

K24’ün canlı yayın konuğu olan Uluslararası Koalisyon Ortak Koordinasyon Merkezi Komutanı David Williams, Erbil Uluslararası Havalimanı’nı hedef alan drone saldırılarıyla ilgili konuştu.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki ortaklarıyla koordinasyon içerisinde olduklarını ve bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydeden Williams, Kürdistan Bölgesi’nde drone saldırılarına karşı mücadele etmek için bir ekibin kurulduğunu belirtti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki askeri üslerinde drone saldırılarına karşı koymak için bazı savunma sistemlerinin olduğunu ve Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleriyle birlikte saldırılarının olmaması için her türlü çabayı gösterdiklerini bildiren Williams, bu çabanın, saldırılar gerçekleşmeden önce müdahale etme üzerine olduğunu ifade etti.

Saldırılar yoluyla Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne yönelik baskı kurulmak istendiğini ve ABD’nin Kürdistan Bölgesi ile olan 30 yıllık müttefikliğinin bozulmak istendiğini kaydeden Williams, Kürdistan halkının çoğunluğu ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Uluslararası Koalisyon güçlerinin Kürdistan Bölgesi’nde kalmasını istediğini dile getirdi.

Williams, “Onlar birkaç füze ve drone ile bizim ilişkilerimizi bozamazlar” dedi.

Drone saldırılarıyla ilgili Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin incelemelerinin sürdüğünü ve Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi ile iyi ilişkilerinin olduğunu kaydeden Williams, Irak hükümetinin defalarca diplomatik misyon kurumları ve askeri üsleri koruyacağına dair söz verdiğini hatırlattı.

Koalisyon güçlerinin kendilerini savunduklarını ve geçtiğimiz haftadan bugüne 11 saldırı gerçekleştirdiklerini bildiren Williams, saldırılarının kararının Washington’dan verildiğini belirtti.

Peşmerge güçlerine her ay 20 milyon dolarlık destek verdiklerini ve Peşmerge’nin profesyonel bir güç olması için danışmanlık yaptıklarını vurgulayan Williams, bu amaçla ilgili olarak bir ekibin görevli olduğunu ve ortak merkezlerinin olduğunu ifade etti.

“Artık tüm dünya Kürtlerin dostu”

Williams, “Artık sadece dağlar değil, tüm dünya Kürtlerin dostu ve Kürtler çok etkili bir güç” dedi.

Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında kurulan ortak koordinasyon merkezlerinin önemine değinen Williams, Peşmerge güçlerinin Peşmerge Bakanlığı çatısı altında birleştirilmesi sürecinde önemli ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir