Ana Sayfa / Manşet / Savunma Bakanı Akar, Sincar ve Mahmur’a operasyon yapacaklarının sinyalini verdi

Savunma Bakanı Akar, Sincar ve Mahmur’a operasyon yapacaklarının sinyalini verdi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, Irak’ın kuzeyinde Mahmur ve Sincar bölgesine yönelik operasyon yapacaklarının sinyalini verdi. Bakan Akar, “Irak’ın kuzeyinde şer odakları toplanıyor. “Nerede? Sincar’da. Nerede? Mahmur’da. Bunların da bir an önce etkisiz hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz” ifadeleriyle operasyon yapacaklarının sinyalini verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki askeri heyetle geldiği Şırnak’taki 23. Piyade Tümen Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sınır bölgelerindeki birliklerle video konferans yöntemi ile konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak kuzeyindeki devam eden operasyonlara ilişkin konuşan Akar, “Taarruzi bir anlayış ve artan bir şiddetle operasyonlarımız devam edecek. Ne zamana kadar? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar. Böylece uzun yıllardan beri devam eden terör belasından asil milletimizi kurtaracak ve güvenliği sağlayacağız. Bu güvenlik sadece bizim için değil, aynı zamanda dost ve kardeşimiz Irak’ın da güvenliğine çok önemli katkılar sağlayacak, bölgeye huzur ve güvenliğin süratle gelmesi de böylece mümkün olacak” dedi.

“Irak’ın kuzeyinde şer odakları toplanıyor” diyen Akar, şöyle devam etti: “Nerede? Sincar’da. Nerede? Mahmur’da. Bunların da bir an önce etkisiz hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz. Buradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda Iraklı kardeşlerimizle her türlü koordinasyonu yapıyor ve her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu da muhataplarımıza söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Iraklı komşularımızın bu konuda gerekenleri yapacağına inanıyoruz ve bunu yakından takip ediyoruz.”

Akar, “Terör örgütü PKK sonunun geldiğini biliyor. Sözde yönetici kadrosu aşağıdakilerin gerçekleri görmelerini engellemeye çalışarak, baskıyla, zulümle terör iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bunun beyhude bir gayret olduğunu kendileri de biliyor. Çırpınıyorlar. Çırpınmaya devam edecekler fakat bunun sonunda da yok olacaklarını biliyorlar” şeklinde konuştu.

Doğu Akdeniz meselesi

Ege’de, Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs’taki gelişmelere ilişkin de konuşan Akar, “Biz bugüne kadar olan son derece makul, mantıklı politikalarımızı aksaksız, eksiksiz yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

“Biz olayların tırmanmasından, gerilimden yana değiliz” vurgusunda bulunan Akar, şöyle devam etti: “Bizim yapıcı, olumlu, barışçıl, müzakereye açık tutumumuza rağmen maalesef Yunan komşularımızın provokatif eylemleri devam ediyor, gerilimi tırmandırıyorlar. Orada tehdit dilini kullanarak kendilerince birtakım hedefler peşinde koşuyorlar. Bunların hepsinin beyhude olduğunu, bu konuda tehdidin ülkemize, milletimize, silahlı kuvvetlerimize hiçbir etkisinin olmayacağını, bu yol ve yöntemlerle hiçbir çözümün ortaya çıkmadığını da her seferinde söyledik söylemeye devam ediyoruz.”

Akar, “Uluslararası hukuka uygun olarak davranmaya çağırıyoruz muhataplarımızı. Biz biliyoruz ki uluslararası hukuk, Uluslararası Adalet Divanı diyor ki bundan önce birçok kez söylediler, ‘Adaların kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgesi yok, olamaz.’ Bunun bilinmesi, bu esasların kabul edilmesi lazım. ‘Bana göre olunca var, sana göre olunca yok’ gibi birtakım yol ve yöntemlerle, birtakım aldatmacalarla, birtakım illüzyonlarla bir yere varılamayacağını görmeleri lazım. Biz bu bütüncül tutumumuzu, bu diyalog çağrımızı iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde uluslararası hukuk çerçevesindeki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir