Ana Sayfa / Manşet / 33 KADIN BELGESELİ HATAY MUHTEŞEM GALA İLE TAMAMLANDI

33 KADIN BELGESELİ HATAY MUHTEŞEM GALA İLE TAMAMLANDI

Projenin tasarım ve yapımcısı Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı, galada yaptığı açılış konuşmasında, “33 Kadın Belgeseli Türkiye, bir sosyal sorumluluk projesidir, kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkarmak için Mersin, Adana, Hatay, Samsun, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum ve İzmir’de ve tabi ki yavru vatan Kıbrıs’ta yapılacak olan bir proje. Mersin’den sonra Hatay’da da çekimlerini tamamladık. Çekimler tam 100 gün sürdü. Mersin’in 33 Kadın Belgeseli yerel ve yaygın TV kanallarında yayınlanmaya başlandı.Hatay bölümleri Ocak ayından itibaren You Tube kanalları başta olmak üzere 23 yerel TV kanalında ekranlara gelecek dedi.Hatay’lı güçlü başarılı kadınlardan, Ferhan Kuseyrioglu, Zuhal Mansfield, Vicdan Eraslan, Müfide Halaceli, Rahel Elvasvili Butros, Kerime Senyücel, Zekiye Yiğitbaşı, Zehra Mirioğlu, Melisa Özkaya Kara, Nihal Öztoprak, Fatma Önal Önlen, Sakine Şahutoglu, Derya Yaluk Yaşar, Pınar Debooğlu, Yeşim Ugutmen, Sanem Akpınar, Nur Yanık, Melda Kavuncıoğlu, Tuğba Topal, Münevver Ezelsoy, Ayşegül Abacı, İlke Ekmekçi, Natalia Sovuksu, Girne Mansuroğlu, Karsu Dönmez, Yasemin Mıstıkoglu, Hüsniye Mirioğlu, Lemye Şahin, Elif Ovalı, Didem Öğdü, Nursel Örak, Batya Kebudi, Lale Kuseyrioğlu yer aldığı belgeselde kadınların başarı hikayeleri 33 bölüm olarak dizi film tadında yayınlanacak dedi.Cavlı konuşmasına şöyle devam etti,

KADINI ERKEKTEN GÜÇSÜZ GÖREN ZİHNİYETLER VAR

Dünya’da halen kadınları erkeklerden daha güçsüz gören zihniyetlerin olduğunu belirten Cavlı, “Her zaman kadınları mağdur olarak gündeme taşıyorlar. Elbette ki mağdur kadınlar var keşke hiç olmasa. Ama sadece kadınlar mağdur edilmiyor, erkeklerde, hayvanlarda, doğada bazen mağdur ediliyor. Ama biz mağduriyet deyince hep aklımıza kadın geliyor. Böyle bir algı oluşturuldu. Kadının güçsüz gösterilmesi hem ülkemize, hem şehrimize, hem ailemize hemde yaşadığımız topluma ciddi zararlar veriyor. Bu konuda iktidarlar ve yerel iktidarlar çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bizim bunları göstermemiz gerekiyor.”

HATAY’DA 33 KADINDAN ÇOK DAHA FAZLASI VAR

“Bizde güçlü ve başarılı kadınların hikayelerini anlatmak için yola çıktık. Yani mağdur olan kadınlardan çok, gerçekten güçlü, başar hikayesi olan, sıfırdan bir noktaya gelen, yada aileden kalan bir şirketi üzerine koyarak başarıyla yöneten, daha çok istihdam yaratan veya aldığı eğitimle akademisyen olan, yeni bir ürün geliştiren ve bunlarla ilgili istihdam yaratan bir çok kadınımız var. Elbette ki Hatay’da 33 kadından çok daha fazlası var. Biz 33 kadınımızı Hatay’daki bütün başarılı kadınları temsil etmeleri için seçtik.” dedi.

GÜÇLÜ KADINLARIN ROL MODEL OLMASINI İSTİYORUZ

Belgesellerin kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkartan, kadınların güçlü olduğunu anlatan, kadının isterse başarabileceğini, herşeyin üstesinden gelebileceğini anlatan bir proje olduğunu belirten Cavlı, “Yani biz istiyoruz ki, buradaki kadın arkadaşlarımızın hikayeleriyle, umudunu yitirmiş, kendini yalnız hisseden veya karamsarlığa düşmüş bir kadınlara rol model olsunlar. Kadınlar bu kadın arkadaşlarımızı kendilerine rol model alsınlar. B:u arkadaşlarımızı kendilerine örnek alarak evet bende yapabilirim desinler. Bunu anlatmaya çalışıyoruz bu projede.”

HATAY KADIN DOSTU BİR KENT

Bu projeyi herkesin sahiplenmesini istiyoruz. Burada seçtiğimiz kadınlar başarılı ama buradaki güç dengesi asla ve asla para ile ilgili bir güç değil. Yani maddi güçten dolayı güçlü değiller. Biz buna bakmadık. Buradaki güç dengesi para değil. Hikayesine, geldiği noktaya ve gitmek istediği yere baktık. Projemiz, tamamen bir sosyal sorumluluk projesi ve inanılmaz bir destek gördü. Hatay’ın gerçekten kadın gücü ve farkındalığına önem veren kadının gücünün önünde engel olmayan bir kent. Gerçekten Hatay kadın dostu bir kent.” Proje paydaşlarımız olan sponsorlarımız Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Defne Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Altınözü Belediyesi, Payas Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Yayladağı Belediyesi, Antakya TSO, İskenderun TSO, Dörtyol TSO, Antakya Ticaret Borsası, Hatay Esnaf Odaları Birliği, Müsiad Hatay, Hatay Gazeteciler Cemiyeti,Antakya Ziraat Odası, Bonabant, The Shahut Otel, ISUZU, OPET Özmirioglu, Bahçeşehir Koleji, Özel Antakya Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu, Alıcı Grup, Arslan Group, Edip Demir Çelik, Merta Orman Ürünleri, Aslan Fotografcılık, Mixex, U&C Medya, Vip Fashion, kadın gücü ve farkındalığına göstermis oldukları ilgi ve destek için teşekkür ederim dedi.
Proje tasarım ve yapımcılığını Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı’nın yaptığı belgeselin yönetmeni Ertuğrul Tohma, Görüntü Yönetmeni Emre Aktaş, Işık Ses Yönetmeni Nurullah Öztürk, Kurgu Montaj Yusuf Tohma ve müzikleri yapan Gökhan Esmer olan projenin Türkiye Koordinatörü Zekiye Yiğitbaşı.

 

HATAY’IN GÜZELLİKLERİ İLE KADININ BAŞARISINI BİRLEŞTİRDİK

Hatay’ın bütün ilçelerinde çekimler yaptıklarını belirten Cavlı, “Belgeselimiz 20 dakikalık bölümler halinde 33 bölümden oluşacak. Her hafta iki bölüm yayınlanacak. Yaptığımız çekimlerde, Hatay’ın gücü başarısı ve güzelliği ile, kadınların gücü başarısı ve güzelliğini birleştirmeye dikkat ettik. Yani tüm Türkiye’ye Hatay’ın güzelliği ile kadınlarının başarısını anlatmak istiyoruz. Hatay’ın tanıtımına bir nebze de olsa katkıda bulunabildiysek, buda bizim için ayrıca başarıdır.
12 Aralık Pazar günü Antakya Anemon Otelde gerçekleştirilen galaya Vali Yrd.Aydın Tetikoglu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, İlçe Belediye Başkanları, Oda ve STK Başkanları, Basın mensupları ve seçkin davetliler katıldı.
Gecede kadınlara ve sponsorlara hatıra olarak plaket takdim edildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir