Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / 1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali sona erdi

1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali sona erdi

Tarsus Belediyesi Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde düzenlenen ve dokuz gün süren 1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali sona erdi. Tarsusluların yoğun ilgi gösterdiği festivalde birbirinden eğlenceli kukla gösterileri sahne aldı.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tarsuslu çocuklar ile ailelerin yoğun ilgi gösterdiği 1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali binlerce kişiyi ağırladı. 2-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen festivalde; birbirinden değerli kukla sanatçıları kukla oyunlarını Tarsuslular ile buluşturdu. Tarsus Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği 1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali’nde, kukla oyunları dokuz gün boyunca çocuklarla birlikte oldu. Tarsuslu miniklerin doyasıya eğlendiği ve eğlenirken öğrendiği etkinlikler ailelerin de büyük beğenisini kazandı. Çocuk gösterilerinin yanı sıra yetişkin kukla gösterileri de sahne aldı.

Kukla sanatının Türkiye’de daha fazla gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde kukla göstericileri tarafından çeşitli tekniklerle hazırlanan oyunları izleyiciyle buluşturdu. Türkiye’nin yanı sıra iki ülkeden daha festivale katılan kukla göstericileri, 2-10 Aralık günleri arasında kukla oyunlarını Tarsuslu sanatseverler için sergiledi.

OKULLARIN VE DERNEKLERİN İLGİSİ YOĞUN OLDU

Festivalde, Haycinas Tiyatrosu’nun ‘Bezirgân’ın Parası’ oyunu ile açılış yapıldı. Ardından Gülgeç Tiyatro’nun ‘Pırt’ oyunu, Sahne Bazende’nin ‘At’ oyunu, Tiyatro Tempo’nun ‘Bremen Orkestrası’ oyunu, Antalya Şehir Tiyatroları’nın ‘Elbise Var İnsan Yok, İnsan Var Elbise Yok’ oyunu, Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu’nun ‘Büyülü Ağaç’ oyunu, Naif Bey ve Kumpanyası’nın ‘Naif Bey ve Yaveri’ oyunu; yurt dışından ise İzvoraşul Vesel Kukla Tiyatrosu’nun ‘Prenses Benek’ oyunu ve Sombras Chinas Tiyatrosu’nun ‘Dont Touch My Hands’ oyunu Tarsuslularla buluştu. Bireysel katılımların yanı sıra festivale okullar, dernekler ve STK’lar da yoğun ilgi gösterdi.

‘BİZİM İÇİN ÇOK KEYİFLİYDİ”

Festivalde çok eğlendiğini belirten 7 yaşındaki Öykü Can, ” Ben her gün annemlere buraya gelmek için ısrar ettim. Benim için çok keyifliydi ben de kukla sanatçısı olmak istiyorum. Tarsus’ta biz çocuklar için böyle bir etkinlik yapan belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

”ÇOCUKLAR SOSYALLEŞME İMKÂNI BULDU”

Öğretmen Gülşah Kuşkonmaz teşekkür ederek, ” Öğrencilerimiz için çok keyifli bir gün oldu. Biz öğretmenler onların sosyal gelişimi için bu tür faaliyetlerin önemine sürekli değiniyoruz. Bu yıl çocuklarımız Tarsus Belediyemizin birçok etkinliğine katıldı. Kukla festivali ile inanılmaz eğlendiler. Bizlere bu imkânı sunan Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir